Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

  • Ondersteund 1.000+ video/audio formaten zoals MP4, MOV, AVI, AVI, WMV, enz.
  • DVD branden en aapassen met gratis DVD menutemplates.
  • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
  • Alles-in-één toolbox combineert Schermrecorder, Videoconverter, Video Downloader, enz.

2 Effectieve Manieren om Video naar de TV te Streamen

VLC-mediaspeler kan vandaag op elk apparaat worden gebruikt, omdat het beschikbaar is voor meerdere platforms. VLC mediaspeler is een zeer eenvoudig te gebruiken mediaspeler en stelt u ook in staat om uw video's van uw apparaat naar de TV te streamen. Met VLC-speler kunt u video's van VLC naar de TV streamen op een lokaal netwerk. We zullen 2 effectieve manieren geven om video's naar de TV te streamen op Windows en Mac.

Deel 1. De Snelste Manier om Video's naar de TV te Streamen

Wondershare UniConverter is convertersoftware waarmee u video's rechtstreeks naar de TV kunt streamen vanaf uw Mac- of Windows-apparaten. Deze software is heel gebruikersvriendelijk en u hoeft weinig te doen zoals wat wij in het bovenstaande deel hebben gedaan om video's te streamen. Hieronder volgen de gedetailleerde stappen voor begeleiding.

Wondershare UniConverter - Beste Videoconvertor om Video naar de TV te Streamen

video converter ultimate
  • Stream elke video naar de TV, Chromecast, Xbox en andere apparaten met een groot scherm.
  • Converteer video naar meer dan 1000 formaten, inclusief MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, FLV en meer.
  • Download video's van YouTube en andere 1000+ video sharing-sites.
  • Bewerk video's met de geavanceerde videobewerkingsfuncties zoals inkorten, bijsnijden, watermerk toevoegen, ondertitels etc.
  • Brand en pas uw video aan naar DVD met de gratis DVD-menusjablonen.
  • Ondersteund besturingssysteem: Windows 10/8/7 / XP / Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6.
Beveiliging geverifieerd. 5.481.347 mensen hebben het gedownload.

Stap 1 Sluit eerst uw beide apparaten aan op hetzelfde Wi-Fi-netwerk en start vervolgens de Wondershare UniConverter - software op uw computer of een Mac.

stream vlc naar tv-start wondershare

Stap 2 Klik nu op de Toolbox sectie bovenaan en kies Casten naar TV . Het opent een ander nieuw venster van Wondershare Media Server. Hier ziet u alle apparaten die op de pc zijn aangesloten.

stream vlc naar de tv-open media server

Stap 3 Nu moet u de bestanden toevoegen die u op de TV wilt afspelen. Er zijn meerdere opties beschikbaar om bestanden toe te voegen. U kunt kiezen uit Disk Scan, Importeren, Muziek of Computer optie.

stream vlc naar tv

Stap 4 We hebben bijvoorbeeld geklikt op Muziek om de video's te scannen. Nu worden alle beschikbare videobestanden op de gescande schijf weergegeven. En beweeg de muis over de audiobestanden, u ziet het Wi-Fi-achtige pictogram.

stream vlc naar de tv-scan disk

Stap 5 Klik erop en de video wordt tegelijkertijd op uw TV afgespeeld.

stream vlc naar tv

Videogids: Wondershare UniConverter - Stream Video naar TV

Deel 2. Een Gratis Manier om Video's naar de TV te Streamen met behulp van VLC

1. Stream video van VLC naar TV op Windows

VLC is open source software om video's af te spelen en het stelt je in staat om video's van VLC naar TV op Windows te streamen. VLC kan video's op uw apparaten afspelen via uw lokale thuisnetwerk of via internet. U kunt de VLC-webinterface gebruiken als een afstandsbediening om uw video's vanaf elke plek in huis af te spelen. Houd er rekening mee dat u een snelle internetverbinding nodig hebt om video's via internet te streamen. Zonder internet kunt u geen video's streamen.

Stap 1 Start VLC in Windows en klik op het "Media" -menu en kies vervolgens "Stream" in het mediamenu.

stream vlc naar tv-start vlc

Stap 2 Nu zal het pop-upvenster "Open media" voor u verschijnen en nu kunt u media van alle beschikbare opties streamen. Voeg eerst bestanden toe uit het bestandentabblad dat u wilt streamen. Klik op de knop "Toevoegen" en voeg hier de bestanden toe. Klik nu op het tabblad "Opname Apparaat" en selecteer "Desktop" wat voor de optie "Capture Mode" is. Klik daarna op de "Stream" knop.

stream vlc naar de tv-open media

Stap 3 Nu zal het outputvenster worden weergegeven. De eerste lijst is het mediabestand dat u wilt streamen, klik op "Volgende" om verder te gaan.

stream vlc naar tv

Stap 4 Nu is in de volgende Windows de "Bestemming" -optie er. Hier moet u de bestemming selecteren waar u uw media naar toe wilt streamen. Selecteer "HTTP" vanaf hier en klik vervolgens op de knop "Toevoegen". U kunt ook de optie "Lokaal weergeven" aanvinken, waardoor media ook op uw laptop worden gestreamd, zodat u weet dat de media perfect op andere apparaten word afgespeeld. Klik nu op de knop "Volgende".

stream vlc naar tv-bestemming optie

Stap 5 Nu kunt u de HTTP-instelling aanpassen. Het is beter om de standaardinstelling te gebruiken en op de knop "Volgende" te klikken. Om uw netwerkbandbreedte te besparen, kunt u de transcodering op een lagere kwaliteit houden.

stream vlc naar tv-http-instelling aanpassen

Stap 6 In dit venster hoeft u geen wijzigingen aan te brengen en hoeft u alleen op de knop "Stream" te klikken. Als de optie lokaal weergeven is geselecteerd, wordt het medium op uw computer afgespeeld. Nu zal uw firewall om toestemming vragen aan u als uw firewall is ingeschakeld en vervolgens op de knop "Toegang toestaan" klikken.

stream vlc naar tv-klik stream

Stap 7 Klik op het menu "Media" en kies Netwerkstream Openen. Om verbinding te maken met een stream.

stream vlc naar tv-verbind om te streamen

Stap 8 We gaan ervan uit dat u HTTP heeft gebruikt. Zoek nu uw IP-adres en voer het adres in, zoals http: //IP.Address: 8080.

stream vlc naar tv-geef http-pad op

Notitie: Als er een aangepast pad is opgegeven door u voor de HTTP-stroom, moet u hier het aangepaste pad opgeven. Voer het adres in zoals http: //IP.Address: 8080 / pad in het adresvak. Klik nu eindelijk op de knop "Afspelen".

Stap 9 Nu wordt uw video op uw andere apparaten weergegeven.

stream vlc naar tv-video op tv afspelen

2. Gebruik VLC om video naar de tv van de Mac te streamen

VLC-speler is ook gratis beschikbaar voor Mac-gebruikers. U kunt ook video's naar Apple TV streamen met VLC voor Mac-apparaten. Met de VLC mediaspeler voor Mac kunt u eenvoudig video's van een Mac naar een TV streamen. Voor een situatie gebruiken we de Mac-computer als een bron en Windows als de bestemmingsmachine. U kunt streamen van VLC naar een tv op de Mac, ook door dezelfde stappen te volgen.

Stap 1 Allereerst moet u zoeken naar het lokale adres of de naam van uw Mac. Als u wilt zoeken, gaat u naar Voorkeuren> Delen en kopieert u nu de lokale adresnaam voor de computernaam. Bewaar deze naam overal voor later gebruik.

stream vlc naar tv-exporteer videobestand

Stap 2 Start nu op uw Mac-apparaat de VLC-mediaspeler en ga haar het menu "Bestand" van linksboven en selecteer vervolgens de "Streaming / Exporteer" -wizard. Vink nu de "Stream naar Network" optie aan en druk op Volgende. Met deze optie kunt u films en video's streamen.

stream vlc naar tv-stream naar netwerk

Stap 3 Nu moet u het invoerbestand kiezen vanaf uw computer. Kies "Selecteer een stream" en blader naar het bestand vanaf uw lokale locatie. Klik op "OK" om door te gaan.

stream vlc naar tv-selecteer een stream

Stap 4 Nu moet u hier in deze Windows "HTTP" kiezen om samen video's op meerdere computers af te spelen. Het is niet nodig om de "Bestemming" in te voeren, laat deze optie gewoon leeg.

stream vlc naar tv

Stap 5 Nu op de "Transcode" -pagina kunt u het compressieformaat kiezen als u dat wilt, dit is niet nodig en in mijn geval zou ik het leeg laten. Druk nu op de volgende knop.

stream vlc naar tv-laat transcode leeg

Stap 6 In het venster Encapsulatie-indeling kunt u nu kiezen hoe uw videostream wordt ingekapseld. Wat mij betreft, ik zou het formaat "MPEG TS" kiezen.

stream vlc naar tv - kies mpeg ts

Stap 7 In het volgende venster worden enkele extra streamingopties weergegeven. Hier laat ik ze leeg zonder deze aan te raken.

stream vlc naar tv

Stap 8 Klik nu op de knop Volgende en klik vervolgens op de knop "Voltooien".

stream vlc naar tv

Stap 9 Start nu op uw Windows-computer de VLC-mediaspeler en klik op Media> Open Netwerkstream.

stream vlc naar tv-open netwerk stream

Stap 10 Schrijf nu het adres dat u hebt gekopieerd en opgeslagen in Stap 1. U moet zoals het volgende het adres invoeren. Mijn adres wordt als volgt ingevoerd: http: //Admins-iMac.local: 8080. Merk op dat u aan het einde van het adres "8080" moet toevoegen.

stream vlc naar tv

Stap 11 Nu worden de video's van uw Mac op de Windows-computer afgespeeld.

stream vlc naar tv-video op tv afspelen

Populaire artikels
Tips & Trucs > TS > 2 Effectieve Manieren om Video naar de TV te Streamen