Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

  • Video's naar elk formaat in batch omzetten met minder kwaliteitsverlies.
  • Brand video's in elk formaat op DVD met een paar muisklikken en gratis menutemplates.
  • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
  • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

Hoe kan Je .avi-Video's Afspelen met VLC Media Player?

AVI-bestanden zijn veelvoorkomende bestanden die u op uw computer had moeten zien of hebben staan. Deze Audio Video Interleaved (AVI) is een multimediacontainerformaat dat bestaat uit zowel audio- als videodatabestanden. Microsoft heeft dit soort bestandsindeling ontwikkeld als onderdeel van Video voor Windows-besturingssysteem. Met de indeling van het AVI-bestand kun je niet alleen video's en audio online streamen, maar ook synchrone audio met video afspelen. Bovendien kunt u standaarddefinitievideo's op uw computer afspelen. Een opvallend kenmerk van dit containerformaat is dat het kan worden afgespeeld DVD video formaat. AVI-video-indeling is compatibel met VLC-mediaspeler, KM-speler en MPlayer.

Deel 1. Speel .avi-video's met VLC Media Player op Windows

Heb je dit soort bestand, hoe speel je het op je VLC? Volg een korte rondleiding en volg deze stappen. Als u het Windows-besturingssysteem gebruikt, doet u dit.

Stap 1 Download de VLC-mediaspeler

De organisatie VideoLan heeft deze applicatie online beschikbaar gemaakt, zodat u deze kunt downloaden van de VLC-site. Kies de nieuwste versie die compatibel is met uw computer. Download in dit geval een Windows-versie en installeer deze op uw pc.

speel .avi-video's af

Stap 2 Open de AVI-bestanden in de software

Kies op mijn computer het AVI-videoformaat dat u wilt afspelen en klik er met de rechtermuisknop op. Er verschijnt een drop-down menu rechts of links ervan. Beweeg vervolgens de cursor en klik op Openen met. Vanaf daar zweef je met de cursor en klik je op het VLC-pictogram van opties.

speel .avi-video's af

Stap 3 Speel de AVI-bestanden af op VLC

Wanneer u op Open met VLC klikt, wordt de video automatisch op de VLC-media afgespeeld. Hiervandaan kunt u de volume- en helderheid-beeldverhouding aanpassen en het scherm maximaliseren om van de video te genieten.

Deel 2. Speel .avi-video's af met VLC Media Player op Mac

Voor Mac-gebruikers kun je nog steeds AVI-bestanden afspelen op de VLC-mediaspeler voor Mac. Deze speler is betrouwbaar, omdat u uw afspeellijst kunt beheren en het volume en contrast kunt aanpassen. Om een AVI-videobestand af te spelen, moet u het volgende doen.

Stap 1 Download de VLC-mediaspeler voor Mac

De eerste die u moet doen, is de VLC-mediaspeler voor Mac downloaden en op de juiste manier op uw computer installeren. Deze applicatie is direct online beschikbaar.

Stap 2 Open het gewenste bestand in de applicatie

Na het downloaden van de mediaspeler opent u deze op uw computer. Klik in het hoofdmenu op Bestand, er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Vanaf daar navigeert u de cursor en klikt u op Openen.

speel .avi-video's af

Het zal u naar de locatie van opgeslagen video's en bestanden leiden. Zoek en klik op de avi-video die je wilt afspelen. Je kunt de AVI-video ook naar de VLC slepen om deze af te spelen.

Stap 3 Speel de AVI-video af

Klik nu op Open na het kiezen van de AVI-video. Hiermee wordt de video automatisch afgespeeld op de VLC-mediaspeler.

speel .avi-video's af

Soms worden de AVI-bestanden mogelijk niet afgespeeld op de VLC-mediaspeler die u enthousiast hebt gedownload. Raak niet geïrriteerd omdat Wondershare UniConverter het wel kan afspelen.

Wondershare UniConverter

video converter ultimate
  • Converteer video naar meer dan 1000 formaten, inclusief MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, FLV en meer
  • Bewerk, Verbeter & Personaliseer uw videobestanden.
  • Brand en pas uw video aan naar DVD met de gratis DVD-menusjablonen.
  • Download of neem video's op van sites voor het delen van video's.
  • Veelzijdige toolbox combineert fix video metadata, GIF maker, cast video naar TV, VR-converter en schermrecorder
  • Ondersteund besturingssysteem: Windows 10/8/7 / XP / Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6.
Beveiliging gecontroleerd, 5.942.222 mensen hebben het gedownload

Deze applicatie is het beste alternatief voor VLC omdat het vele bestandsindelingen ondersteunt, inclusief AVI-bestanden. Download het en probeer het uit.

Populaire artikels
Tips & Trucs > AVI > Hoe kan Je .avi-Video's Afspelen met VLC Media Player?