Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

  • Video's naar elk formaat in batch omzetten met minder kwaliteitsverlies.
  • Brand video's in elk formaat op DVD met een paar muisklikken en gratis menutemplates.
  • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
  • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

3 Tips om DLNA-Content met VLC af te Spelen

VLC is vandaag de dag een perfecte gratis videospeler-software die kan worden gebruikt om DLNA-servervideo op het netwerk af te spelen. DLNA-mediaserver is een video- of audiostreamingservice waarmee u video's kunt afspelen via een DLNA-client zoals een VLC-mediaspeler. We gaan in deze handleiding alles bespreken over het afspelen van DLNA-content met de VLC-mediaspeler.

Deel 1. Speel DLNA-content met VLC Alternatief (aanbevolen)

Als het meest bekende VLC-alternatief is er de Wondershare UniConverter-software conversiesoftware voor Windows- en Mac-gebruikers. U kunt ook DLNA-inhoud afspelen met behulp van de streamingfunctie als een alternatief voor de VLC-mediaspeler. Deze software heeft geweldige functies waarmee je video's in meer dan 150 formaten kunt converteren, video's kunt downloaden van meer dan 1000 video's die sites delen en DLNA-inhoud kunt afspelen met de mediaserveroptie van het programma.

Hoe DLNA-content te streamen met behulp van VLC Player Alternatief

Stap 1 Start Wondershare UniConverter op uw computer nadat u het hebt geïnstalleerd. Sluit uw tv en laptop aan voordat u begint, met hetzelfde netwerk.

speel DLNA af met VLC

Stap 2 Klik op de Gereedschapskist knop in de top en kies Casten naar tv daarna. U krijgt een apart venster van Wondershare Media Server, waarin alle beschikbare apparaten worden weergegeven die op de pc zijn aangesloten.

speel DLNA af met VLC

Notitie: Het ondersteunt ChromeCast, XBOX 360, Apple TV, PS3, Roku, AirPlay en DLNA-gecertificeerde apparaten om media te streamen.

Stap 3 Nu moet je de bestanden importeren die je op de TV wilt streamen. U kunt bestanden importeren door op te klikken Disk Scan of Importeren knop van uw lokale computer.

speel dlna met vlc-open mediaserver

Stap 4 Het toont u alle beschikbare bestanden na het scannen of importeren. Beweeg nu met je cursor naar een bestand dat je op tv wilt afspelen, er verschijnt een pictogram om de video af te spelen. Klik er op.

speel dlna met vlc-scan lokale schijf

Stap 5 Je bestand wordt nu afgespeeld in de Chromecast.

speel DLNA af met VLC

Deel 2. Gebruik VLC om DLNA-Content af te Spelen

VLC speelt DLNA- en UPnP-inhoud af van uw lokale netwerk, zodat u gemakkelijk toegang krijgt tot video's van uw laptops en andere apparaten die deze functie ondersteunen. Het is net zo dat u beschikbare media van uw laptop of mobiel deelt met verschillende apparaten. Als u deze functie wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat beide apparaten die u wilt delen, verbinding moeten maken met hetzelfde netwerk of met hetzelfde wifi-netwerk. U kunt de onderstaande processtappen volgen om DLNA-inhoud met VLC af te spelen. Dit proces duurt lang maar is absoluut de moeite waard.

Stap 1 Voer VLC uit op uw computer en klik op "Media" aan de linkerbovenkant en selecteer vervolgens "Stream" uit de opties.

speel dlna met vlc-start vlc

Stap 2 Klik nu onder het tabblad Bestand op de knop Toevoegen. Kies een bestand dat u wilt streamen via het netwerk. Let op: als u meerdere bestanden wilt streamen, moet u een afspeellijst maken. Na het toevoegen van uw bestanden klikt u op de knop Streamen.

voeg DLNA-bestand toe aan VLC

Stap 3 Klik op de knop "Volgende" om verder te gaan.

speel DLNA af met VLC

Stap 4 Nu is er één label met de naam "Nieuwe bestemming". klik op het drop-down menu voor het label en selecteer "RTP / MPEG transportstream". Klik nu op de knop "Volgende".

speel DLNA af met VLC

Stap 5 Klik op de knop Toevoegen ervoor en in de volgende vensters Schakel de optie "Actieve transcodering" uit en klik op de knop Volgende.

haal het vinkje weg bij actieve transcodering

Stap 6 Nu moet je het lokale IP-adres invoeren van het apparaat waar je wilt streamen. Je kunt standaard de basispoort verlaten en op de knop Label klikken. Als je problemen hebt bij het bekijken van deze knop, merk je dat het lijkt op een kop, maar eigenlijk is het een knop. Je vindt deze knop onderaan het venster.

speel DLNA af met VLC

Stap 7 Controleer nu onder diversen optie de optie "Stream alle elementaire streams" en klik rechtsonder op Stream-knop.

speel dlna met vlc-click stream

Stap 8 Klik nu in de VLC op Beeld en klik vervolgens op "Afspeellijst" optie om de afspeellijst te bekijken.

speel DLNA af met VLC

Stap 9 Klik nu op de Netwerk Stream (Sap) in het linker menu en hier zie je de naam van de stream die je hebt toegevoegd. Druk nu op de knop "Afspelen" om video's op andere apparaten te spelen. Nu kunt u eenvoudig video's op elk apparaat afspelen door deze stappen te volgen.

speel DLNA af met VLC

Deel 3. Hoe kan ik VLC verbinden met een bekende DLNA-server op Windows en Mac

Gebruikers kunnen VLC gemakkelijk verbinden met een bekende DLNA-server op Windows en Mac. U hoeft slechts enkele stappen te volgen die hieronder beschikbaar zijn om verbinding te maken. Deze stappen werken op zowel Windows als Mac.

Stap 1 Allereerst dubbelkliken op VLC en start het. Na het starten van VLC klikt u op het tabblad Weergave en selecteert u de afspeellijst.

speel dlna met vlc-start vlc

Stap 2 Na het bekijken van je afspeellijst aan de linkerkant, klik je op de optie "Universal Plug 'n' Play".

speel dlna met vlc-universal plug n play

Stap 3 VLC-mediaspeler toont alle bestanden die zijn ingeschakeld voor streaming op het netwerk.

start afspelen dlna met vlc

Tips & Trucs > VLC-formaat > 3 Tips om DLNA-Content met VLC af te Spelen