Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • Video's naar elk formaat in batch omzetten met minder kwaliteitsverlies.
 • Brand video's in elk formaat op DVD met een paar muisklikken en gratis menutemplates.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

VLC-ondersteunde bestanden naar MP3-bestanden converteren

VLC-speler is niet alleen een videospeler, maar functioneert ook als een converter. Als je VLC-ondersteunde videobestanden naar MP3 wilt converteren, kun je de volgende gids raadplegen voor meer informatie over hoe je VLC video kan converteren op zowel Windows als Mac. Daarnaast raden we je een andere manier aan om MP3 uit video te halen, zonder kwaliteitsverlies en effectiever.

Deel 1. Extraheer MP3 met Wondershare MP3 Player Converter (aanbevolen)

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke en snelle manier om uw videobestanden naar MP3 te converteren zonder kwaliteitsverlies of op zoek bent naar betrouwbare software voor langdurig gebruik, zou Wondershare UniConverter ongetwijfeld je beste en eerste keuze zijn, die een MP3-speler, een video-omzetter, een dvd-brander en een krachtige video-toolbox combineert.

Wondershare UniConverter Wondershare UniConverter

Je Complete Video Toolbox

video converter ultimate
 • Extraheer MP3 van meer dan 1000 videobestanden, waaronder AVI, MKV, MOV, MP4 en meer
 • Toonaangevende APEXTRANS-technologie converteert video's zonder kwaliteitsverlies of videocompressie
 • Converteer naar geoptimaliseerde preset voor bijna alle apparaten
 • 30X snellere conversiesnelheid dan andere converters.
 • De veelzijdige toolbox omvat het repareren van videometadata, GIF-maker, uitzenden van video naar tv, VR-converter en schermopnemer.
 • Bewerk, verbeter & personaliseer uw video's.
 • Brand video op afspeelbare dvd met aantrekkelijke gratis dvd-sjabloon.
 • Download of neem video's op van sites voor het delen van video's.
 • Ondersteund besturingssysteem: Windows 10/8/7/XP/Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6.
beveiligingsdownload Beveiliging gecontroleerd, 5.481.347 mensen hebben het gedownload.

Video-tutorial voor het converteren van video naar MP3 met Wonderhare MP3 Extractor

Hoe MP3 uit Video te extraheren met Wonderhare MP3 Converter

Stap 1 Start Wondershare UniConverter en klik op + Bestanden toevoegen om uw favoriete video's toe te voegen waaruit u MP3 wilt extraheren. Of u kunt ze rechtstreeks naar het programma slepen en neerzetten.

Converteer video naar mp3

Stap 2 Klik op de Omgekeerde driehoek icoon pictogram van de Doel vak en selecteer de audio tabblad, kies MP3 in de linkerzijbalk en selecteer de videoresolutie rechts om het uitvoerindeling te bevestigen.

extraheer mp3 uit video

Stap 3 Klik Converteren om te beginnen met het converteren van video's naar MP3. Wanneer de conversie is voltooid, schakelt u over naar de Geconverteerd tab om de uitgepakte MP3-bestanden te vinden.

mp3 extraheerder

Deel 2. Converteer VLC-ondersteunde video naar MP3 op Windows (gratis)

Voordat u deze stappen uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de Windows-versie VLC het bestand ondersteunt dat u wilt converteren.

Stap 1 Start VLC mediaspeler en klik op converteren / opslaan.

converteer vlc naar mp3

Stap 2 Klik nu op de knop Toevoegen om de bestanden toe te voegen die u naar mp3 wilt converteren. Ga het nu converteren / opslaan.

converteer vlc naar mp3

Stap 3 U moet de bestandsnaam en de bestemming van het uitvoerbestand invoeren. Zorg er echter voor dat in de bronbestandsnaam dezelfde is die u wilt converteren. Selecteer onder instellingen het profiel van het uitvoerbestand. Het profiel moet echter een mp3 zijn, dus ga naar het bewerkingsprofiel.

converteer vlc naar mp3

Stap 4 Selecteer onder encapsulatie WAV en ga nu naar het tabblad Audio codec. Houd de codec op MP3. Kies de juiste bitrate en klik op opslaan. Ga nu naar start, om de conversie van het bestand te beginnen.

converteer vlc naar mp3

converteer vlc naar mp3

converteer vlc naar mp3

Stap 5 De voortgang wordt getoond zodat u het kan bijhouden. De tijd is afhankelijk van de grootte van het bestand.

converteer vlc naar mp3

Deel 3. Converteer video naar MP3 met VLC op Mac (gratis)

Je kunt VLC ook op je Mac gebruiken. Controleer of de Mac-versie up-to-date is en het indeling ondersteunt dat u wilt converteren.

Stap 1 Selecteer het bestand dat u wilt afspelen. Klik er met de rechtermuisknop op en start het bestand met VLC op je Mac. Ga naar het tabblad Bestand en klik op Converteer / Stream.

converteer vlc naar mp3

Stap 2 Ga nu naar Converteer / Opslaan.

Stap 3 Op het volgende scherm moet u de naam en de bestemming van het uitvoerbestand invoeren. Zorg ervoor dat de extensie van het bestand MP3 is. Gebruik de bladerknop om de uitvoerbestemming te selecteren. Onder instelling ga naar bewerken profiel als MP3 profiel niet standaard is geselecteerd.

converteer vlc naar mp3

Stap 4 Selecteer eerst onder Profiel selecteren tabblad WAV en de onder Audio codec selecteer MP3 tegen Codec.

converteer vlc naar mp3

Stap 5 Pas het aan voor de juiste bitrate. Verhoog de bitsnelheid, hoger is de grootte van het uitvoerbestand. Houd de andere instellingen zoals het is. Klik nu op Toepassen om terug te gaan.

converteer vlc naar mp3

converteer vlc naar mp3

Stap 6 Kies een bestemming door Opslaan als bestand aan te vinken en je bent klaar om te beginnen.

converteer vlc naar mp3

Stap 7 U kunt de status van de conversie controleren via de hoofdinterface. Na voltooiing kunt u het gewenste bestand vinden op de gekozen uitvoerbestandsbestemming.

Het belangrijkste in beide gevallen is dat de VLC-versie op uw systeem het bestandsindeling moet ondersteunen dat u naar MP3 wilt converteren. Als het bestand echter een incompatibel indeling heeft, kunt u altijd Wondershare UniConverter gebruiken. Dit is een krachtige converter en converteert het bestand 30 keer sneller dan VLC.

Tips & Trucs > VLC-formaat > VLC-ondersteunde bestanden naar MP3-bestanden converteren