Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • Video's naar elk formaat in batch omzetten met minder kwaliteitsverlies.
 • Brand video's in elk formaat op DVD met een paar muisklikken en gratis menutemplates.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

7 VLC-commandolijnen die u moet kennen

VLC is een van de meest geliefde mediaspelers die er zijn. Gratis, open source en compatibel met bijna elk besturingssysteem, het kan bijna alles doen wat men verwacht en soms zelfs meer. Er is echter iets dat VLC nog specialer maakt op Linux, de commandoregel. Met de opdrachtregel kunt u de grafische interface van VLC omzeilen en het is heel gemakkelijk om scripts te maken en te gebruiken om te krijgen wat u van de mediaspeler wilt laten doen. We gaan door 7 van zulke commandoregels die je moet kennen.

Opdrachtregel 1: VLC opstarten via de opdrachtregel om een video als bureaubladachtergrond af te spelen

"C: Program Files (x86) VideoLANVLCvlc.exe" rel="nofollow" --qt-start-geminimaliseerd - video-wallpaper - no-video-title-show - herhaal "C: DownloadsTutorial.mp4"

Vervang in dit commando de paden C: Program Files (x86) VideoLANVLCvlc.exe (standaardlocatie van VLC Media Player) en C: DownloadsTutorial.mp4(locatie van het videobestand) met de bestanden die geschikt zijn voor uw computer.

vlc Opdrachtregel

Commandoregel 2: Hoe een screencast met de commandoregel van VLC vastleggen

c: pad ovlc.exe scherm: //: screen-fps = 24: scherm volg muis: scherm-muis-afbeelding = "c: tempmousepointerimage.png": sout = # transcode {vcodec = h264, venc = x264 { scenecut = 100, bframes = 0, keyint = 10}, vb = 1024, acodec = none, scale = 1.0, vfilter = croppadd {cropleft = 0, croptop = 0, cropright = 0, cropbottom = 0}}: duplicate {dst = std {mux = mp4, access = file, dst = "c: tempscreencast.mp4"}}

Houd er rekening mee dat dit een lange opdracht is zoals u kunt zien en dat de hele zaak één regel is. Dus je moet het kopiëren en plakken of het op precies dezelfde manier typen om het te laten werken. De secties die u mogelijk moet wijzigen, zijn als volgt:

 • c: pathtovlc.exe: U kunt dit wijzigen naar het daadwerkelijke pad naar uw bestand vlc.exe als op uw computer.
 • : Screen-fps = 24: Deze is eenvoudig, stel deze in op je keuze van de frames per seconde snelheid waarmee je wilt opnemen.
 • : Screen-follow-muis: Hiermee wordt ook de muisaanwijzer opgenomen. U kunt dit gedeelte uitsluiten als u niet wilt dat de muisaanwijzer in uw screencast wordt opgenomen.
 • : Screen-mouse-image: Als u ook de muisaanwijzer opneemt, wordt met dit kleine commando de afbeelding van de aanwijzer opgehaald zoals u wilt.
 • vb = 1024: Dit wordt gebruikt om de bitrate in te stellen waarmee u wilt opnemen. Vergeet echter niet dat een hogere bitsnelheid video van betere kwaliteit produceert, maar met een grotere bestandsgrootte (dit werkt ook in combinatie met de fps-waarde). Waarden van 1500/2048 zijn de aanbevolen waarden voor verbeterde kwaliteit.
 • : Schaal = 1,0: Deze waarde helpt je om je video proportioneel te verkleinen of vergroten. Een waarde van 0,5 kan helpen bij het maken van een screencast van uw bureaublad in een verkleinde versie, bijvoorbeeld.
 • cropleft, CropTop, cropright, cropbottom: Dit is de reeks waarden die de pixelgrootte van de snijgebieden bepaalt. Als u ervoor kiest om deze in te stellen op 0, wordt uw volledige bureaublad vastgelegd. En, laten we zeggen dat je besluit om cropleft in te stellen op 100, dan zal het opgenomen bureaublad uiteindelijk met uitgesneden breedte vanaf de linkerkant van je bureaublad 100 pixels precies zijn.
 • dst = "": Dit geeft het volledige pad en de bestandsnaam van de video aan die u aan het maken bent.

Commandoregel 3: Hoe speel je alleen A Part af van een video met VLC commandoregel

start "C: Program FilesVLCvlc.exe" rel="nofollow" "D: MoviesThe Italian Job.avi" --start-time 12 --stop-time 20

U hoeft alleen maar de bovenstaande opdrachtregel te gebruiken, met de bestandspaden en de tijd die nodig is gewijzigd. De nummers 12 en 20 in de opdrachtregel geven respectievelijk 12 seconden en 20 seconden aan.

We suggereren ook een geweldig alternatief hiervoor, omdat niet iedereen comfortabel zou zijn met het gebruik van commandoregels om deze resultaten te krijgen. De uitweg voor degenen die de voorkeur geven aan een minder ingewikkelde manier om dit te bereiken, zou worden gebruikt Wondershare UniConverterin plaats daarvan.

box

Wondershare UniConverter - Uw Complete Video Toolbox

 • Speel wat VLC niet kan spelen, één speler om alles te spelen!
 • Converteert bestanden 30x sneller dan andere converters.
 • Alle snelheden converteren naar snel, inclusief 4K / 3D.
 • Bewerk, verbeter en personaliseer uw video's.
 • Download video's van meer dan 1000 video-sharingsites.
 • Streaming online video's of scherm opnemen.
 • Brand en pas je video aan naar DVD met gratis DVD-menusjablonen.
 • Uw Media Streamen naar TV.

Commandoregel 4: video van VLC-commandoregel met een eindtijd opnemen

cvlc -vvv rtp: // adres: poort - start-tijd = 00 - runt-time = 300 --sout file / ts: test.ts

Pas de .... aan run-time tot de tijd in seconden dat je de video wilt vastleggen.

Commandoregel 5: VLC gebruiken om MP3-streams op te nemen

vlc http://mp3.live.tv-radio.com/fip/all/fiphautdebit.mp3 --sout "#duplicate {dst = std {access = bestand, mux = raw, dst = C: OUT.mp3}" --stoptijd 10

U hoeft het bestandspad dienovereenkomstig naar uw keuze aan te passen en kunt zelfs de lijn opnemen --stoptijd 10 om te bepalen hoeveel van het bestand u wilt opnemen.

Opdrachtregel 6: Maak VLC automatisch stoppen na opname

vlc http://mp3.live.tv-radio.com/fip/all/fiphautdebit.mp3 --sout "#duplicate {dst = std {access = bestand, mux = raw, dst = C: OUT.mp3}" --stoptijd 10 vlc: // stop

Om VLC te laten stoppen / stoppen nadat de opname voorbij is, voegt u gewoon dit kleine gedeelte toe vlc: // stoppen naar het einde van de bovenstaande opdrachtregel.

Opdrachtregel 7: voer VLC uit vanuit de opdrachtregel op Mac OS X en Stream Internet Radio (zoals Radio Paradise)

#!/ usr / bin / env bash
/Applications/VLC.app/Contents/MacOS/VLC -I rc "$ @"

Je kunt dit ook doen nadat je het hebt opgeslagen in / usEr / local / bin-chmod + x / usr / local / bin / vlc

Of probeer het uit te voeren met VLC binnen de Terminal-vlc http://www.radioparadise.com/m3u/aac-128.m3u

In het geval dat de audio wordt overgeslagen, kunt u de optie voor directe streaming gebruiken.vlc http://stream-tx4.radioparadise.com:80/aac-128

Een andere optie is om de Ogg-streams te gebruikenvlc http://stream-sd.radioparadise.com/rp_192m.ogg

vlc Opdrachtregel

Tips & Trucs > VLC-formaat > 7 VLC-commandolijnen die u moet kennen