Wondershare UniConverter

Uw Complete Videotoolbox

 • Video's naar MTS/MP4/MOV/AVI/MKV/WMV en andere 1000+ formats omzetten.
 • Beste videoconverter/compressor/DVD-brander voor Windows/Mac.
 • Video's bewerken door deze te trimmen, croppen, draaien, watermerken toe te voegen, en nog veel meer functies.
 • Veelzijdige toolbox combineert schermrecorder, GIF-maker, fix video-metadata, comprimeren van video, etc.

Hoe Canon MTS/M2TS-bestanden snel en gemakkelijk naar elk formaat te converteren

Veel Canon-camcorders nemen video's op in MTS/M2TS-formaat, zoals Canon HFS10/100/200, Canon HR10, Canon HG10/21 enz. Het MTS/M2TS-formaat is moeilijk voor gebruikers om af te spelen, te bewerken of te delen. Daarom kiezen de meeste Canon-gebruikers ervoor Canon MTS/M2TS bestanden te converteren naar andere, meer populaire formaten zoals WMV, AVI, MP4, FLV enz. Op deze manier kunnen ze Canon MTS/M2TS-bestanden op elke gewenste plek afspelen of hun videobestanden gemakkelijk delen met familie of vrienden.

Dit artikel richt zich voornamelijk op het converteren van Canon M2TS/MTS-bestanden met Wondershare Video Converter (Wondershare Video Converter voor Mac). Het is een prachtige Canon video omzetter waarmee u uw Canon-bestanden snel, gemakkelijk en in hoge kwaliteit naar bijna elk formaat kunt converteren. Het biedt u ook rechtstreeks veel geoptimaliseerde formaten voor de meeste populaire apparaten zoals iPhone, en applicaties zoals Windows Movie Maker, zodat u Canon-bestanden gemakkelijk kunt converteren naar deze programma's.

Trouwens, je kunt ook een aantal leuke bewerkopdrachten rechtstreeks in deze Canon MTS-converter uitvoeren als je Canon MTS/M2TS-bestanden wilt bewerken. Deze functie is zeer nuttig, vooral wanneer u bestanden converteert om ze alleen in een video-editor te importeren om te bewerken, want het bespaart u veel tijd.

Deel 1. De beste manier om Canon MTS/M2TS-video's naar elk formaat te converteren

We gaan nu uitleggen hoe je Canon MTS/M2TS-bestanden in detail kunt converteren. Voordat u dit doet, moet u MTS/M2TS-bestanden van uw Canon-camcorder naar uw computer overbrengen.

video converter logo Wondershare UniConverter

Uw complete video-toolbox

 • Converteer video naar meer dan 1.000 formaten, zoals AVI, MKV, MOV, MP4, etc.
 • Converteer video naar geoptimaliseerde preset voor bijna alle apparaten.
 • 30X hogere conversiesnelheid dan andere gangbare converters.
 • Bewerk, verbeter & personaliseer je video's.
 • Brand video op afspeelbare DVD met aantrekkelijke gratis DVD-sjabloon.
 • Download of neem video's op van 10.000 sites waar video's gedeeld worden.
 • Veelzijdige toolbox omvat het repareren van videometagegevens, GIF-maker, het casten van video naar tv, VR-converter en schermrecorder.
 • Ondersteunde besturingssystemen: Windows 10/8/7/XP/Vista, Mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6
security download Security Verified, 5,481,347 mensen hebben het reeds gedownload.

Stappen voor het converteren van Canon MTS/M2TS-video's naar MP4/AVI/WMV/FLV en meer:

Stap 1 Canon MTS/M2TS-video's toevoegen.

Om uw lokale MTS/M2TS-bestanden voor conversie naar deze app te importeren, klikt u op het Add Files icoontje om op uw computer te bladeren en de gewenste bestanden te selecteren, of klik op Add from Camcorder om bestanden toe te voegen uit uw Canon camcorder. U kunt ook een andere manier gebruiken om uw bestanden te importeren. Dat is om de Canon MTS/M2TS-bestanden eenvoudig van uw pc naar dit programma te slepen.

Opmerking: Indien nodig kunt u uw bestandsnaam wijzigen, de volgorde wijzigen, op de videominiaturen klikken om geimporteerde video's te bekijken, en zelfs alle video's samenvoegen tot een bestand.

Canon video converter

Stap 2 Kies een indeling of apparaat als uitvoerindeling.

Om Canon MTS/M2TS-bestanden naar een bepaald formaat te converteren, kunt u het gewenste formaat kiezen in de lijst met uitvoerformaten van deze app. Maar als u Canon-bestanden wilt converteren voor weergave op een bepaald apparaat, kunt u het apparaat direct als uitvoerformaat kiezen. Het geoptimaliseerde uitvoerformaat voor het apparaat past het beste bij uw apparaat.

Om de lijst met uitvoerformaten weer te geven, klik op de omgekeerde driehoek naast Convert all files to om het uitvoerformaatvenster te selecteren. Vervolgens kunt u naar de Video categorie om het gewenste formaat te selecteren. Of klik op de Device tab om de categorie te vinden waartoe uw apparaat behoort, en selecteer vervolgens het specifieke apparaat.

Canon m2ts converter

Stap 3 Bewerk uw videobestanden (optioneel)

Deze app kan voldoen aan uw basisvereisten voor videobewerking, bijvoorbeeld bijsnijden, knippen, video's roteren, en video-effecten en ondertitels toevoegen etc. In de video-itembalk klikt u eenvoudig op een van de Edit opties om toegang te krijgen tot verschillende videobewerkingstools. Begin nu gewoon met uw bewerkingsproject!

convert Canon mts

Stap 4 Begin met het converteren van Canon MTS/M2TS-bestanden.

Converteer uw Canon-bestanden door op te klikken op de Convert All knop in de rechteronderhoek van dit programmavenster. Meteen ziet u de groene balken die u het conversieproces tonen. Als het klaar is, kun je naar de Converted tab, en klik op het vouwpictogram folder icon om te zien waar uw geconverteerde bestanden zijn opgeslagen.

Je kunt nu meteen je Canon MTS/M2TS-videobestanden spelen, bewerken of delen!

Canon mts converter

Deel 2. Welk Canon Camera bereik past het beste bij jou?

Type 1: Canon Compact Digital camera's

Compacte digitale camera's zijn een van de best verkopende apparaten die eenvoudig te bedienen zijn. Deze apparaten zijn gemakkelijk te hanteren, licht van gewicht, worden geleverd met de vaste lens en zijn het beste voor alle soorten eenvoudige bewerkingen. Het merendeel van de digitale camera's van Canon wordt geleverd met basisfuncties om beelden van indrukwekkende kwaliteit vast te leggen, zoals ingebouwde flitsers, optie voor automatische belichtingsinstellingen, AF en meer. De compactcamera's zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten en varieteiten, zoals hieronder vermeld:

 • Expert compactcamera's: draagbaar in formaat en een perfect alternatief voor digitale spiegelreflexcamera's met hoogwaardige beeldopname.
 • Brugcamera's: wordt geleverd met hoge optische zoomlenzen met volledige creatieve controle en grip zoals DSLR.
 • Superzoom-camera's: beschikt over een compacte behuizing met krachtige zoomlenzen.
 • Point en Shoot camera's: Deze camera's in zakformaat zijn gemakkelijk te hanteren en zijn het het fijnste om overal mee naartoe te nemen.

Best verkochte product: PowerShot G1 X Mark II

Een van de beste Canon-camera's in dit bereik is PowerShot G1 X Mark II. Dit model van het bedrijf kan 12,8 MP-beelden vastleggen met DSLR zoals Full HD-video's. De camera wordt geleverd met een grote 1.5-type 18,7 X 14,0 mm Canon CMOS-sensor die ook multi-aspect-opnamen biedt. Het heeft een intelligente IS-beeldstabilisatiebeveiliging om cameratrillingen te voorkomen. Extra functies ingebouwd in de camera zijn 31-punts AiAF, handmatige scherpstelling met handmatige focuspeaking, optie voor WiFi en beeldsynchronisatie, geintegreerde 14-bits RAW- en DPP-software, aanpasbare dubbele bedieningsringen en meer.

PowerShot G1 X Mark II - Canon Compact Digital Cameras

Type 2: Canon DSLR Camera's

De dagen dat DSLR-camera's alleen door professionals werden gebruikt, zijn voorbij. Met gebruiksvriendelijke modellen en de bescheiden prijskaartjes worden deze camera's populair onder de mensen. DSLR, wat staat voor Digital Single Lens Reflex Camera, is een apparaat met een combinatie van optica en mechanica van een enkele lens reflexcamera samen met een digitale beeldsensor. Deze camera's zijn voorzien van grote beeldsensoren en capabele canoncamera's om beelden van hoge kwaliteit met grote snelheid vast te leggen. Met DSLR kunt u zien wat de lens van de camera kan zien en heeft u dus volledige controle over het onderwerp dat wordt vastgelegd. Bovendien kan de lens op deze camera's worden gewijzigd indien gewenst. Met steeds meer mensen die tegenwoordig voor DSLR's kiezen zorgen fabrikanten ervoor dat er een model is voor iedereen. Enkele veel voorkomende soorten digitale spiegelreflexcamera's worden hieronder vermeld:

 • DSLR voor beginners: instapmodellen, het beste voor nieuwe gebruikers die nog niet bekend zijn met fotografie en DSLR.
 • DSLR voor liefhebbers: modellen met geavanceerde functies en het meest geschikt voor gebruikers die hun fotografie naar een hoger niveau willen tillen.
 • DSLR voor professionals: hoogwaardige modellen met alle geavanceerde functies en het meest geschikt voor professionele fotografen.

Best verkochte product: EOS 6D MARK II

EOS 6D MARK II is een van de populaire Canon DSLR cameras die alle functies bevat om uw fotografie naar het professionele niveau te brengen. Het model beschikt over 26.2 full-frame sensor die een ondiepe scherptediepte biedt met gedetailleerde en dynamische beelden. De geavanceerde AF-functie met 45 AF-punten maakt scherpstellen op het onderwerp mogelijk, zelfs bij weinig licht. Het Vari-Angle-scherm van deze Canon DSLR-camera kan in elke richting worden gedraaid om het maken van foto's vanuit elke hoek te vergemakkelijken. Het beschikt ook over ingebouwde GPS om uw afbeeldingen te taggen. Aanvullende specificaties van het model zijn een intelligente zoeker, ISO 40.000 die kan worden uitgebreid tot 102.400 en ondersteuning voor Bluetooth, NFC en WiFi. Gezien de functies kan de EOS 6D MARK II worden beschouwd als een van de beste professionele Canon-camera's.

EOS 6D MARK II- Canon DSLR Cameras

Type 3: Canon Mirrorless Camera's

Mirrorless Camera (spiegelloze camera) is een digitale camera met verwisselbare lens en maakt gebruik van een beeldsensor voor het weergeven van een beeld op het achterdisplay of EVF. Mirrorless Camera heeft zijn naam te danken aan het feit dat ze geen spiegel in hun optische pad hebben. Deze worden ook wel Mirrorless Interchangeable-lens camera (MILC), Compact System Camera (CSC) of een hybride camera genoemd. In vergelijking met digitale spiegelreflexcamera's zijn deze camera's compact, lichter en gebruiksvriendelijk. Deze camera's zijn perfect voor gebruikers die voor point-and-shoot-apparaten willen gaan, maar niet voor DSLR willen gaan. Het licht in de spiegelloze camera gaat door de lens en vervolgens op de beeldsensor die op zijn beurt een voorbeeld van het beeld neemt dat op het achterscherm wordt weergegeven. Canon heeft een aantal indrukwekkende modellen voor het spiegelloze bereik dat boordevol geweldige functies zit.

Best verkochte model: Canon EOS M5

Canon EOS M5 is de model camera van het bedrijf, en is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar DSLR-achtige snelheid zonder in te leveren op kwaliteit. Dit draagbare krachtige model beschikt over een 24.2MP CMOS-sensor met DIGIC 7 voor het maken van beelden van indrukwekkende kwaliteit met zeer hoge snelheid. De Dual Pixel CMOS AF van het model samen met 5-assige digitale stabilisatie maakt het mogelijk om full-HD 60p-films met precisie op te nemen. Met WiFi, NFC en Image Sync connectiviteitsopties kunt u uw camera verbinden met slimme apparaten, back-ups maken en ook op afstand fotograferen. Aanvullende specificaties van het model zijn onder meer fotograferen met 7fps met Servo AF, krachtige DIGIC-verwerking, kantelbaar scherm met hoge resolutie en centrale elektronische zoeker.

Canon EOS M5 - Canon Mirrorless Cameras

Dus of u nu op zoek bent naar een geavanceerd professioneel model, een nieuwe Canon-camera of een goedkope Canon-camera, het bedrijf heeft modellen van alle soorten die aan uw eisen voldoen.

Deel 3. Which Canon Video Camera past het beste bij jou?

Toch zijn foto's absoluut een goede manier om je speciale momenten vast te leggen, maar het opnemen van video's voegt leven toe aan deze herinneringen. Je eerste werkfeest, verloving, kijken hoe je kind de eerste stap zet, de verjaardag van je beste vriend, of een andere gelegenheid, kijken na een paar jaar is absoluut nostalgisch. Dus pak een Canon-videocamera op om video's van al je speciale momenten op te nemen om ze voor altijd en altijd te koesteren. Gezien de verschillende behoeften van verschillende gebruikers, had Canon een breed scala aan videocamera's met de verschillende specificaties. Hieronder wordt een overzicht weergegeven:

1. Consumer HD Camcorder

Consumer HD Camcorder is het meest geschikt voor de gemiddelde gebruiker die video's van goede kwaliteit van hun dierbare momenten willen opnemen. Deze camcorders zijn gebruiksvriendelijk en hebben functies die ook gemakkelijk door een beginner kunnen worden beheerd. Deze camera's zijn het beste om je natuurreis, trouwbeelden of de eerste fase van je kind op te nemen. LEGRIA is een van de reeksen HD-camcorders van het bedrijf die goed is voor consumentengebruik.

Best verkochte model: Canon LEGRIA HF R86

LEGRIA HF R86 is een compacte Canon HD-camcorder waarmee je moeiteloos prachtige video's kunt maken. Het model beschikt over ¼.85 type Full HD CMOS-sensor met 3,28 totale pixels en 2,07 MP. De 57x geavanceerde zoom gecombineerd met 32x optische zoom en 1140x digitale zoom maakt het opnemen van details van verre objecten mogelijk. De Image Stabilizer zorgt ervoor dat video's stabiel zijn. Om uw video-opname leuk en comfortabel te maken, beschikt het model over eenvoudige touchscreenbediening met ergonomisch ontwerp. Aanvullende specificaties zijn onder meer opnemen in slow en fast motion, baby-modus, ingebouwde wifi, zoeken naar framing, full HD 1080p-opname en meer.

Canon LEGRIA HF R86 - Consumer HD Camcorder

2. Professionele HD Camcorder

Voor professionele gebruikers die geen concessies kunnen doen aan iets minder dan het beste, is de professionele HD-camcorder van Canon de juiste keuze. Deze camcorders worden geleverd met alle functies die een professional nodig heeft om uitstekende uitvoeringen op te nemen. De professionele apparaten maken het opnemen van gedetailleerde en precieze video's onder alle omstandigheden mogelijk en bieden uitgebreide handmatige bediening.

Best verkochte model: Canon XF205

XF205 is een van de populairste professionele Canon HD-videocamera's van het bedrijf die hoogwaardige prestaties biedt. Het is een lichtgewicht model dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. De HD CMPS Pro-sensor van het model zorgt ervoor dat u video's van verbazingwekkende kwaliteit opneemt, zelfs bij weinig licht. Voor lange afstanden beschikt hij over een 20x, f/1.8 groothoekzoomlens. Het had OLED-display en 1,23 m dot-zoeker voor nauwkeurige monitoring. Opgenomen video's kunnen eenvoudig worden gedeeld met behulp van WiFi- of Ethernet-functies. Andere specificaties van XF205 zijn opname in twee formaten, tijdcode, Genlock, multi-cam-integratie, infrarood-opnamemodus, breed DR-gamma, 4-kanaals opname en meer.

Canon XF205 - Professional HD Camcorder

3. Nieuwste HD Camcorder

Om de groeiende vraag van de gebruikers bij te houden, blijft Canon nieuwe modellen van de camcorder introduceren. De nieuwste HD-camcorders van het bedrijf hebben geavanceerde functies en functies die nodig zijn voor uitstekende video-opnamen. Een van de nieuwste toevoegingen aan de lijst is Canon EOS C200, die lid is van de populaire Cinema EOS-cameralijn van het bedrijf. Het meest opvallende kenmerk van dit model is de mogelijkheid om RAW-opnamen te maken en is daarom de perfecte keuze voor gebruikers die RAW-indeling als hun belangrijkste codec willen. De camcorder heeft een ingebouwde elektronische zoeker met een 4-inch LCD-touchscreen en ergonomische greep die het opnemen gemakkelijk en handig maakt. "Cinema RAW Light", het nieuwe opnameformaat, wordt ook door dit model ondersteund. Extra functies zijn onder meer soepele en betrouwbare AF, browserafstandsbediening, dubbele DIGIC DV6, super 35, type CMOS-sensor en meer.

Canon EOS C200 - Latest HD Camcorder

Kies de meest geschikte Canon-camera voor jezelf en gebruik Wondershare UniConverter om probleemloos met je video's om te gaan. Gratis download en volg de bovenstaande stappen om Canon MTS/M2TS-video's te converteren naar elk eenvoudig te gebruiken formaat.

Populaire artikels
Tips & Trucs > TS > Hoe Canon MTS / M2TS-bestanden snel en gemakkelijk te converteren