Wondershare UniConverter

Uw Complete Videotoolbox

 • Brand video's in meer dan 1000 formaten op DVD zonder kwaliteit te verliezen.
 • Pas het branden van DVD's aan met gratis menusjablonen, video's bewerken, de beeldverhouding wijzigen, enz.
 • Converteer DVD naar digitale video's zoals MP4, MOV, WMV, FLV, M4V, etc.
 • Alles-in-een tool: video-editor, schermrecorder, videocompressor en meer.

Top 8 DVD-makers: eenvoudig een DVD maken op Windows 10 / Mac

Door uw belangrijke documenten, favoriete films, afbeeldingen en andere inhoud op te slaan op externe opslag, blijven uw gegevens niet alleen veilig maar creeert u ook wat vrije ruimte op uw pc. Hoewel cloudopslag de nieuwste technologie is, heeft DVD nog steeds de voorkeur bij een groot aantal mensen omdat het volledige controle over uw back-up geeft. Als u uw films, afbeeldingen en andere inhoud op een DVD hebt, kunt u deze eenvoudig delen met uw vrienden en familie. Bovendien kunt u overal en altijd genieten van uw favoriete tv-series of een film door deze af te spelen via een DVD-speler. Om je inhoud op een professionele en beheerde manier naar een DVD te verplaatsen en een opstartbare DVD te maken, heb je een goede DVD maker nodig. Er zijn talloze betaalde DVD makers, maar ook gratis DVD makers beschikbaar, en afhankelijk van wat uw vereisten zijn, kunt u met een van hen meegaan. Lees dit artikel om de top DVD makers te leren kennen, voor op Mac en Windows.

1. Wondershare UniConverter

Ondersteunde besturingssystemen: Windows/Mac

Wondershare UniConverter is een van de best beschikbare software voor het maken van DVD's, en bevat een scala aan functies om uw DVD-ervaring eenvoudig en snel te maken. De software werkt als een krachtige DVD-toolkit voor uw Windows- en Mac-systeem. Ondersteunt meer dan 1000 formaten en maakt het mogelijk om bijna elk type formaat te converteren naar DVD-compatibele bestanden. Het is dus niet alleen de beste DVD-maker voor video's, maar ook een uitstekende audio-DVD-maker. Bestanden kunnen worden gebrand naar DVD-map, of ISO-bestanden kunnen op de lokale schijf worden gebrand voor een back-up. DVD-titels kunnen worden aangepast door het lettertype, de grootte, de kleur en andere parameters te wijzigen. Gratis DVD-menusjablonen met verschillende thema's kunnen worden ingesteld. De software brandt DVD-, CD- en Blu-ray-schijven met zeer hoge snelheid in hoge kwaliteit.

Belangrijkste kenmerken van de beste DVD-maker

DVD creator icon Wondershare UniConverter - Beste DVD Creator voor Windows 10 / Mac (inclusief Catalina)

Wondershare DVD creator software
 • Ondersteunt 4 uitvoerformaten: DVD-schijf, DVD-map, Blu-ray-schijf en ISO-bestanden.
 • Ingebouwde video-editor waarmee video's kunnen worden aangepast voordat ze worden gebrand, met functies zoals roteren, bijsnijden en meer.
 • Hiermee kunt u gratis DVD-menusjablonen met verschillende thema's instellen.
 • Vergemakkelijkt het toevoegen van gepersonaliseerde achtergrondafbeeldingen en muziek voor op DVD.
 • Biedt realtime preview van alle wijzigingen en aanpassingen.
 • Converteer video's naar elk formaat in batch met minder kwaliteitsverlies.
 • Download of neem video's op van YouTube en meer dan 1000 andere sites voor het delen van video's.
 • Zet geconverteerde DVD-video's rechtstreeks over naar apparaten en externe harde schijven.
 • Veelzijdige toolbox: voeg videometagegevens, GIF-maker, cast-video naar tv, videocompressor en schermrecorder toe.
 • Ondersteund op Windows 10/8/7/XP/Vista and Mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6.
Security Verified. 5,481,347 mensen hebben het reeds gedownload.

Bekijk video-tutorial om DVD's te maken met Wondershare UniConverter:

2. Wondershare DVD Creator

Ondersteunde besturingssystemen: Windows /Mac

Een andere krachtige software om DVD Windows 10 te maken is Wondershare DVD Creator. De Wondershare DVD-maker voor Mac-versie is ook beschikbaar. Met het programma kunt u uw afbeeldingen, audio en video's op DVD's en Blu-ray-schijven branden. De tool ondersteunt een reeks SD- en HD-videoformaten, samen met beeld- en audiobestanden, zodat u creatieve diavoorstellingen en thuisfilms kunt maken. Met de ingebouwde editor van de software kunt u uw DVD's personaliseren met opties zoals roteren, bijsnijden, en meer. Voor een betere visuele ervaring kunnen de videohelderheid, speciale effecten en verzadiging ook worden aangepast. U kunt al uw DVD- en bd-projecten bekijken voordat u ze brandt. Het programma maakt het ook mogelijk om het volume van de video en achtergrondmuziek aan te passen om een goed effect te houden. De Wondershare DVD Creator key en Wondershare DVD Creator registratiecode kunnen online worden verkregen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ondersteunt 4 uitvoerformaten: DVD-schijf, DVD-map, Blu-ray-schijf en ISO-bestanden.
 • Hiermee kunnen afbeeldingen en tekstwatermerken aan de video's worden toegevoegd.
 • Wordt geleverd met 40 gratis statische en dynamische menusjablonen.
 • Met Wondershare DVD Creator Crack kunnen knoppen, miniaturen, frames en ook de tekst van het DVD-menu worden aangepast. Het werkt dus ook als een fatsoenlijke DVD-menumaker.
 • Hiermee kan de beeldverhouding vóór het branden worden aangepast aan de grootte van het scherm.

Wondershare DVD Creator

De vergelijkingstabel tussen Wondershare UniConverter en Wondershare DVD Creators

Je vraagt je misschien af wat de verschillen zijn tussen Wondershare UniConverter en DVD Creators. U kunt de volgende tabel raadplegen om de verschillende aspecten te bekijken. Over het algemeen, als u alleen DVD wilt branden, kunt u een DVD-Creator gebruiken. Maar als je een video-fan bent en een ultieme video-toolbox wilt bezitten, dan is Wondershare UniConverter je beste keuze.

Functies/Programma Wondershare UniConverter Wondershare DVD Creator
Besturingssystemen Windows/Mac Windows/Mac
Ondersteunde bestandsindelingen Meer dan 1000 formaten Ondersteunt alle populaire en veelgebruikte beeld-, video- en audioformaten.
Brand video's op DVD, Blu-ray-schijf, ISO-bestanden en DVD-mappen Ja Ja
Ingebouwde video-editor Ja, slimme en krachtige bewerkingsfuncties Ja, eenvoudige bewerkingsfuncties die niet zo goed zijn als UniConverter
Real-time preview voor het branden Ja Ja
Brandingssnelheid Zeer snel Snel
Converteer video's naar andere formaten Ja Nee
Download en neem video's op Ja, hiermee kunt u video's van meer dan 10.000 sites downloaden en bureaubladactiviteiten opnemen. Nee
Mediabestanden overbrengen naar apparaten zoals iPhone Ja Nee

3. iSkySoft DVD Creator

Ondersteunde besturingssystemen: Windows/Mac

Dit is een andere populaire DVD-maker voor Mac- en Windows-systemen. Met het programma kunt u een scala aan muziek-, afbeeldingen- en videoformaten branden op DVD-schijven, DVD-mappen en ISO-bestanden. De video's die zijn vastgelegd met verschillende bronnen, zoals een camcorder, iPS, iPhone en meer, kunnen op een eenvoudige manier op DVD worden gebrand. De diashow-editor van de software maakt het mogelijk om een indrukwekkende diashow met achtergrond, muziek, bijschriften, overgangseffecten en andere functies te maken en werkt dus ook als een DVD afbeelding maker. Met dynamische sjablonen kunt u een professioneel ogende DVD maken met achtergrondafbeelding en muziek. Met het programma iSkySoft kunt u het volume van de video's en achtergrondmuziek aanpassen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Wordt geleverd met meer dan 40 gratis DVD-menusjablonen met verschillende thema's.
 • Ingebouwde editor voor het knippen, roteren, bijsnijden en samenvoegen van videobestanden.
 • Gebruiksvriendelijke interface.
 • Real-time preview.

iSkySoft DVD Creator

4. Xilisoft DVD Creator

Ondersteunde besturingssystemen: Windows/Mac

Een andere eenvoudige DVD-maker die op uw Windows- en Mac-systeem kan worden geinstalleerd, is Xilisoft DVD-maker. Met behulp van het programma kun je je HD-video's in goede kwaliteit op DVD branden. Video's die zijn opgenomen vanaf smartphones, camcorders en DV kunnen ook worden gebrand op blanco beschrijfbare en herschrijfbare DVD's. Xilisoft DVD creator maakt ook conversie mogelijk van populaire formaten zoals WMV, DivX, VOB, AVI, MOV, , MPEG, MP4, DV en brand ze op DVD. Voor het aanpassen van het menu en hoofdstuk van uw schijven, vergemakkelijkt de software het toevoegen van achtergrondmuziek, afbeeldingen en menutitels. Een videoclip kan ook als een miniatuur aan het DVD-menu worden toegevoegd. Het samenvoegen van meerdere video's naar uw wensen kan ook worden gedaan.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ondersteuning van veelgebruikte Home DVD-schijfindelingen, waaronder DVD-R, DVD + R, DVD-RW, DVD + RW, DVD + R DL, DVD-R DL, DVD-5 en DVD-9.
 • Hiermee kunt u een thuis-DVD maken met verschillende ondertitels en audiotracks.
 • Het muziekvolume kan worden aangepast, en er zijn extra functies zoals audiovertraging, en het aanpassen van het lettertype van de ondertitelingstaal.
 • Vergemakkelijkt het selecteren van de beeldverhouding en tv-standaard uit de NTSC- en PAL-instellingen.

Xilisoft DVD Creator

5. Aimersoft DVD Creator

Ondersteunde besturingssystemen: Windows/Mac

Een andere populaire software voor het maken van DVD's op Mac en Windows is Aimersoft DVD-maker, die het branden van SD- en HD-video's naar DVD toestaat. Het maakt niet uit of de video van internet wordt gedownload of van uw camcorder wordt opgenomen, het programma ondersteunt het branden van alles. Er zijn 40 gratis DVD-sjablonen beschikbaar om u te helpen datgene te kiezen dat het beste bij uw thema past. Met het programma kunt u ook menukaders, miniaturen, knoppen en teksten personaliseren. Om het nog gepersonaliseerder te maken, kunnen ook achtergrondafbeelding en muziek worden toegevoegd. Naast video's kunnen ook afbeeldingen aan het programma worden toegevoegd om een indrukwekkende diavoorstelling te maken. Fotobewerkingstools om tekst toe te voegen, te roteren, effecten in te stellen en muziek in te voegen zijn ook beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ondersteuning van populaire video- en afbeeldingsindelingen.
 • Ondersteuning van het converteren van bestanden naar DVD-schijf, DVD-map en ISO-bestanden.
 • Ingebouwde videobewerkingstools helpen met functies zoals bijsnijden, roteren, de helderheid van de bijsnijdinstelling, het toevoegen van speciale effecten en meer.
 • Real-time preview.

Aimersoft DVD Creator

6. Leawo DVD Creator

Leawo is een andere aanbevolen naam in de lijst. De DVD-maker voor op Windows- en Mac is beschikbaar om DVD-films in verschillende indelingen te maken. Met behulp van het programma kunt u al uw video's een DVD-schijf, map en ISO-afbeeldingen maken. Er zijn meer dan 40 menu- en sjabloonmodellen beschikbaar en indien nodig kunt u ook kiezen voor het DIY-schijfmenu en -sjabloon. De 2D-video kan worden geconverteerd naar 2D- of 3D-video-DVD, net als 6 soorten 3D-effecten. Voor het aanpassen zijn verschillende soorten tools beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken:

 • Intel Quick Sync accelerating technology maakt het brandproces sneller.
 • Hiermee kunt u ondertitels en audiobestanden uit de video's selecteren om ze op de DVD-schijf op te slaan.
 • Vergemakkelijkt ook het toevoegen van externe ondertitels.
 • Ingebouwde video-editor met functies zoals bijsnijden, het resetten van de videohelderheid, videoverzadiging en meer.
 • Direct realtime preview om alle instellingen te controleren.
 • Hiermee kan de beeldverhouding van de video worden ingesteld.

Leawo DVD Creator

7. RZ DVD Creator

Ondersteunde besturingssystemen: Windows

RZ DVD Creator is een door Windows ondersteund programma dat een complete oplossing biedt voor het maken van DVD's van video's en foto's. Alle populaire mediabestandsindelingen worden door de software ondersteund voor conversie- en brandprocessen. Met behulp van de software kunt u het DVD-menu aanpassen en ook de DVD-titel en het hoofdstukmenu ontwerpen. Ondertitelingsbestanden kunnen eenvoudig in video's en films worden ingevoegd. Met RZ-software kunt u video-DVD's maken en branden zonder opnieuw te coderen. U kunt de beeldverhouding aanpassen aan de schermgrootte en het programma ondersteunt ook het samenvoegen van meerdere bestanden.

Belangrijkste kenmerken:

 • De hoogwaardige video- en audioprocessor-engine biedt video van indrukwekkende kwaliteit.
 • Hiermee kunt u meerkanaals AC-3 Dolby Surround DVD maken met ondersteuning van AC3 Simulate Surround.
 • Vergemakkelijkt het branden van meerdere video's op een DVD.
 • Hiermee kunt u gemaakte DVD's opslaan op de harde schijf, het ISO-bestand van de harde schijf of op een DVD branden.

RZ DVD Creator

8. DVDStyler

Ondersteunde besturingssystemen: Windows /Mac

DVDStyler is een open source gratis DVD-maker die beschikbaar is om te downloaden op Windows en Mac-systeem. Het programma is niet minder dan betaalde software en helpt bij het maken van professioneel ogende DVD's. Naast het maken van DVD-schijven, helpt het ook bij het maken van individueel ontworpen menu's en werkt het dus als een fatsoenlijke DVD-menumaker Mac en Windows. Foto diavoorstellingen kunnen ook worden gemaakt met behulp van het programma. De ondersteuning van de multi-coreprocessor maakt het proces sneller. DVDStyler vergemakkelijkt ook het gebruik van de MPEG- en VOB-bestanden zonder ze opnieuw te coderen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gratis te gebruiken open source programma, beschikbaar voor Windows en Mac.
 • Ondersteunt alle veelgebruikte video-, beeld- en audioformaten.
 • Wordt geleverd met bewerkingstools zoals het wijzigen van kleur, lettertype en andere parameters van grafische objecten.
 • Met deze gratis software voor het maken van DVD's kunt u de navigatie aanpassen met behulp van de DVD-scripts.
 • Hiermee kan elk menu-object of het hele menu worden gekopieerd.

DVD menu creator DVDStyler

Naast de hierboven genoemde software tools, zijn Super DVD Creator en DVD creator ook populaire programma's.

Je hebt nu dus keuzes om te kiezen uit gratis DVD-maker voor Mac, een Windows DVD-maker, DVD-maker freeware en andere tools. Uw keuze hangt volledig af van uw behoeften voor het maken van DVD's. Gezien de algemene specificaties en functies, blijkt Wondershare UniConverter de beste van allemaal te zijn.

Tips & Trucs > Brand Video naar DVD > Top 8 DVD-makers: eenvoudig een DVD maken op Windows 10 / Mac