Wondershare UniConverter

Uw Complete Videotoolbox

 • Beste videoconverter/compressor/DVD-brander voor Windows/Mac.
 • Video's naar MP4/MOV/AVI/MKV/WMV en andere 1000+ formats omzetten.
 • Video's bewerken door deze te trimmen, croppen, draaien, watermerken toe te voegen, en nog veel meer functies.
 • Veelzijdige toolbox combineert schermrecorder, GIF-maker, fix video-metadata, comprimeren van video, etc.

Gratis DVD-authoringsoftware: 6 Beste gratis DVD-authoringsoftware

Eenvoudig gezegd is DVD autorisatie een proces dat helpt bij het maken van een DVD, die op een DVD-speler kan worden afgespeeld. Om iets meer in detail te treden, helpt DVD-authoring om video's met afbeeldingen, muziek, menu's, hoofdstukken, commentaar en meer te combineren tot inhoud die u kunt bekijken als DVD-video of op een aantal streaming-apparaten. Hoewel het proces ervaring en technische kennis van het veld vereist, kun je dankzij software voor het schrijven van DVD's nu ook zelf een mooie DVD maken. Lees dit artikel om de 6 beste en gratis DVD-authoring-tools voor Windows / Mac te leren kennen.

Deel 1. Beste DVD-authoringsoftware om eenvoudig DVD's te bewerken op Windows / Mac

Er is talloze gratis software voor het maken van DVD's beschikbaar, maar als u genoegen wilt nemen met niets minder dan de beste software voor het schrijven van DVD's, is Wondershare UniConverter de beste keuze. Dit professionele programma werkt als alles-in-een DVD-toolkit voor Windows en Mac-systeem. Met Wondershare DVD-authoringsoftware kunt u met slechts een paar klikken DVD's branden, bewerken en converteren. Bijna alle populaire en veelgebruikte formaten worden ondersteund door UniConverter voor het converteren naar DVD-compatibele formaten. Het kan ook DVD-mappen en ISO-bestanden op de lokale schijf branden voor een back-up. Er zijn een aantal gratis DVD-menusjablonen, en u kunt ook achtergrondmuziek toevoegen, afbeeldingen maken en de DVD-titel bewerken met betrekking tot de grootte, kleur, lettertype en andere parameters. De ingebouwde video-editor van de software maakt bewerken gemakkelijk en eenvoudig voor een creatief resultaat. Real-time preview, hoge brandsnelheid en gratis proefversie zijn extra voordelen.

video converter icon Wondershare UniConverter - Beste DVD-authoringsoftware voor Windows 10 / Mac

Best DVD Authoring Software Mac
 • Personaliseer DVD met gratis menusjablonen, aangepaste afbeeldingen en muziek, beeldverhouding, tv-standaard en meer.
 • Bewerk video's voordat je gaat branden met functies zoals bijsnijden, roteren, ondertitels toevoegen en meer.
 • Ondersteunt meer dan 1000 videoformaten voor het branden van DVD's, inclusief MP4, MOV, MKV, WMV, AVI, enz.
 • Converteer DVD naar video's voor eenvoudig afspelen met zeer hoge snelheid en geen kwaliteitsverlies.
 • Download of neem video's op van YouTube en meer dan 10.000 andere sites voor het delen van video's.
 • Zet geconverteerde DVD-video's rechtstreeks over naar apparaten en externe harde schijven.
 • Veelzijdige toolbox: Voeg videometagegevens, GIF-maker, cast-video naar tv, videocompressor en schermrecorder toe.
 • Werkt op Windows 10/8/7/XP/Vista and Mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6.
safe download Security Verified. 5,481,347 mensen hebben het reeds gedownload.

Stappen om een DVD te maken met Wondershare DVD Authoring Software Mac:

De gratis DVD-authoringsoftware voor Mac is beschikbaar via de hierboven gegeven downloadlink. Zowel Windows- als Mac-gebruikers kunnen de stappen volgen om eenvoudig DVD's te schrijven.

Stap 1 Voeg video's toe aan de beste DVD-authoringsoftware van Wondershare.

Start Wondershare DVD authoring software op Mac en klik op +Add Files onder de Burn tab om te bladeren en bestanden te importeren van uw Mac-systeem. Bovendien kunnen uw gedownloade en opgenomen bestanden indien nodig ook aan de interface worden toegevoegd.

add files to Wondershare DVD authoring software Mac

Stap 2 Maak en bewerk een DVD-menu met de beste maker van het DVD-menu.

Nadat bestanden zijn toegevoegd, selecteert u de gewenste DVD-sjabloon uit de gegeven opties. Beweeg de linker- en rechterpijl om de beschikbare sjabloonopties te controleren. Om achtergrondafbeelding, muziek, en tekst toe te voegen, en andere sjablonen te controleren, klikt u op Edit icon om een nieuw scherm te openen.

Select DVD template

edit DVD template

Stap 3 Voer het DVD-label en andere parameters in.

Voer de details in met betrekking tot DVD-label, menutype, beeldverhouding, tv-standaard en kwaliteit.

Enter DVD label and other parameters

Stap 4 Brand video's op DVD met de DVD-authoringsoftware.

U kunt de doelmap selecteren waarnaar u de DVD wilt branden bij de Burn Video to: tab. Klik vervolgens op Burn om het proces te starten.

Start burning process with the DVD authoring software

Deel 2. Andere 5 Gratis DVD-authoringsoftware

Als u een beperkt budget hebt en niet voor een betaald professioneel programma kunt gaan, hoeft u zich geen zorgen te maken, want er is een aantal gratis software voor het maken van DVD's beschikbaar. Een gratis DVD-ontwerpprogramma wordt geleverd met alle basis- en benodigde functies om een goede DVD te maken en u kunt een programma kiezen dat het beste bij uw vereisten past.

1. DVDStyler

DVDStyler is een van de beste gratis software voor het schrijven van DVD's die helpt bij het maken van professioneel ogende DVD's. Dit open-source platformonafhankelijke programma werkt op Windows, Mac en Linux-systeem. Naast het branden van videobestanden op DVD, maakt het ook het maken van individueel ontworpen DVD-menu's mogelijk, die van groot belang zijn bij marketingmateriaal. Een reeks populaire video- en audioformaten worden ondersteund door de software, waaronder AVI, MP4, OGG, MP3, MP2, WMV en andere. Diavoorstellingen, animatie en meerdere titels en audiotracks kunnen ook worden toegevoegd. Extra functies zijn onder meer een gebruikersvriendelijke interface (door te slepen), achtergrondafbeeldingsbestanden toevoegen, gebruik van MPEG- en VOB-bestanden zonder hercodering, ondersteuning voor multicore-processor en meer.

Voordelen:

 • Hiermee kunt u individueel ontworpen DVD-menu's maken.
 • Gebruik MPEG- en VOB-bestanden zonder opnieuw te coderen.
 • Beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Nadelen:

 • Beperkte indeling ondersteuning in vergelijking met andere programma's.
 • Het programma wordt geleverd met gratis add-on software, dus wees voorzichtig tijdens het installeren.

Free DVD Authoring Software DVDStyler

2. Bombono DVD

Een ander populair hulpmiddel voor het maken van DVD's is Bombono DVD. Het is ontworpen om op persoonlijke computers te werken en wordt geleverd met een eenvoudige en duidelijke interface. De Linux-versie van het programma is gratis, terwijl de Windows-versie betaald is, en een commerciele licentie nodig heeft. Er is ook een gratis versie van Windows die wordt geleverd met de beperkte set functies. Het programma beschikt over een uitstekende video-viewer met tijdlijn en monitor. U kunt met de software ISO-bestanden maken, en rechtstreeks op schijf of auteursmap branden. Andere functies zijn onder meer bewegingsmenu's, ondersteuning van ondertitels, video importeren van DVD-schijven, ondersteuning voor slepen en neerzetten, echte WYSIWYG-menu-editor samen met live thumbnails en transcodering vanuit verschillende formaten.

Voordelen:

 • Eenvoudig te gebruiken interface.
 • Hiermee kunnen snel professionele kwaliteitsproducten worden gemaakt.

Nadelen:

 • De gratis versie is alleen beschikbaar voor Linux; de DVD-authoring-software voor Windows 10 en andere versies is betaald.
 • Beperkte formaat ondersteuning.

Free DVD Authoring Software Bombono DVD

3. DVD Flick

Een andere populaire gratis tool voor het maken van DVD's is DVD Flick. Het is beschikbaar voor Windows OS. Het programma maakt het mogelijk uw computer videobestanden om te laten zetten naar een DVD die kan worden afgespeeld op een DVD-speler, thuisbioscoop of mediacenter. Meer dan 45 bestandsindelingen, 40 audiocodecs en 60 videocodecs worden door de software ondersteund. Voor eenvoudige navigatie kunt u extra menu's en ondertitels toevoegen. Het programma geeft de realtime bitsnelheid van het project zodat u volledige controle hebt over het kwaliteitsverlies tijdens het proces. Extra functies zijn onder meer het maken van hoofdstukken, het branden van het project op schijf na codering en andere.

Voordelen:

 • Ondersteuning van meer dan 45 formaten met 60 videocodecs en 40 audiocodecs.
 • Vrij van adware, beperkingen en spyware.

Nadelen:

 • Alleen beschikbaar voor Windows-versie.
 • Geen bewerking tools.

Free DVD Authoring Software DVD Flick

4. DeVeDe

Een andere freeware voor het schrijven van DVD's is DeVeDe, een open source-programma waarmee AVI, MP4, MPG en andere bestandsindelingen kunnen worden geconverteerd naar een afspeelbare video-DVD, video-cd, DivX / MPEG-4, Super VideoCD en CVD. Met het programma kunt u een voorbeeld van de video's met geselecteerde instellingen bekijken en ook de structuur van de schijf opslaan die later kan worden geconverteerd. Documentatie is te zien via de menu-optie. De software maakt het ook mogelijk om een aangepaste achtergrond te selecteren en heeft een aangepast menu. Extra functies zijn onder meer menu-preview, optie voor geen menu, audio uitstellen, DVD maken met 5.1-kanaals geluid, ondertiteling toevoegen vanuit sub- en srt-indelingen, videosnelheid instellen en meer.

Voordelen:

 • Hiermee kunnen videobestanden worden geconverteerd naar DVD en weer terug.
 • Maakt het mogelijk video's van digitale camera's, downloads en YouTube te verwerken.

Nadelen:

 • Beperkte ondersteuning voor bestandsindelingen.
 • Geen ondersteuning voor Mac.
 • Gebrek aan videobewerkingsfuncties.

Free DVD Authoring Software DeVeDe

5. DVDVideoSoft Free Studio

DVDVideoSoft Free Studio is een compleet multimediapakket van DVDVideoSoft dat wordt geleverd met gratis apps die zijn georganiseerd in 5 secties: downloaders, uploaders, converters, recorders en editors. DVDVideoSoft gratis studio-download is beschikbaar voor Windows 10/8/7 / Vista / XP SP3 OS. Het programma wordt geleverd met meerdere functies, zoals het converteren van video's en audio naar andere formaten, YouTube-video converteren naar MP4- en MP3-formaten, video en muziek uploaden naar Facebook en YouTube, en meer.

Voordelen:

 • Ondersteuning van meerdere functies voor uploaden, converteren, downloaden en meer.
 • Veilig te installeren programma zonder adware of spyware.

Nadelen:

 • DVD free studio is alleen beschikbaar voor Windows OS.
 • Beperkte DVD-bewerking en bijbehorende functies.

Free DVD Authoring Software DVDVideoSoft Free Studio

Deel 3. De vergelijking tussen professionele DVD-authoringsoftware en gratis software

Het selecteren van een DVD-ontwerpprogramma hangt af van uw DVD-behoeften en -vereisten. Professionele DVD-authoringsoftware is absoluut beter op het gebied van prestaties, functies en stabiliteit dan de gratis software. Een vergelijkingstabel van de hierboven genoemde software wordt hieronder gegeven om u te helpen de beste keuze te maken.

Features/Programma Wondershare UniConverter DVDStyler Bombono DVD DVD FLick DeVeDe DVDVideoSoft Free Studio
Branden van DVD's, cd's en Blu-Ray-schijven Ja Enkel DVDs Enkel DVDs Enkel DVDs Enkel DVDs Ja
Brand video's in elk formaat Ja, meer dan 1000 formaten ondersteund Beperkte indeling ondersteuning Beperkte indeling ondersteuning Ondersteunt meer dan 45 formaten Beperkte indeling ondersteuning Beperkte indeling ondersteuning
Ingebouwde video editor Ja Nee Nee Nee Nee Nee
Stel DVD-sjablonen in Ja Nee Nee Nee Nee Nee
Download Videos Ja, van meer dan 1000 sites Nee Nee Nee Nee Ja, van YouTube en enkele andere sites
Achtergrondafbeelding en muziek toevoegen Ja Enkel achtergrondafbeelding Nee Nee Enkel achtergrondafbeelding Nee
Platform Windows/Mac Windows/Mac/Linux Linux/Windows Windows Windows/Ubuntu, en andere Debian systemen Windows
Prijs Betaald programma met gratis trial Gratis Gratis voor Linux; betaald voor Windows Gratis Gratis Gratis

Gezien de functies, hoge snelheid, formaatondersteuning en stabiliteit, is Wondershare UniConverter absoluut het beste DVD-ontwerpprogramma. De gratis download van de DVD-authoring voor Windows en Mac is hieronder beschikbaar.

Tips & Trucs > Brand Video naar DVD > Gratis DVD-authoringsoftware: 6 Beste gratis DVD-authoringsoftware