Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • DVD naar MP4, MOV en alle populaire videoformaten omzetten voor eenvoudige weergave.
 • Brand en pas uw DVD aan met gratis DVD menutemplates.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

Welke Soorten Indelingen Ondersteunt Een DVD-Speler

Je dvd-speler speelt schijven af, dit weet je zeker, maar heb je je ooit afgevraagd wat het eigenlijk kan doen? Namelijk, welke soorten formaten kan het afspelen? Laten we eens kijken naar wat elk van de verschillende formaten is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je speler het kan spelen.

Voordat je je verdiept in de kennis van de indelingen van dvd-spelers, kun je de volgende almachtige software bekijken die elke video converteert, afspeelt en brandt naar jouw wens.

Wondershare UniConverter - Uw Complete Video Toolbox

Wondershare UniConverter
 • Converteer video naar meer dan 1000 formaten, inclusief MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, FLV en meer.
 • 30X Snellere snelheid om video's naar vrijwel elk formaat te converteren zonder verlies van kwaliteit.
 • Ingebouwde speler ondersteunt het afspelen van alle video- of audiobestanden.
 • Download online video's van meer dan 10.000 sites - met één klik.
 • Bewerk video's met het geavanceerde trimmen / bijsnijden, het toevoegen van watermerk / ondertitels en andere functies.
 • Download video's van YouTube en andere 1000+ video sharing-sites.
 • Ondersteund besturingssysteem: Windows 10/8/7 / XP / Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6.
Beveiliging geverifieerd. 5.481.347 mensen hebben het gedownload.

Deel 1. Common DVD Player Format

De meeste standaard dvd's zijn Schijven in MPEG-2-formaat. Home DVD-spelers zullen ook vaak worden afgespeeld AC-3 of PCM-audioschijven. MPEG-2 wordt ook H.222 of H.262 genoemd. Dit zijn compressietypes die zorgen voor een zeer schone video- en audioweergave en weergave. Dankzij de algemene distributie wordt dit formaat wereldwijd op grote schaal gebruikt.

Om er zeker van te zijn dat je dvd wordt afgespeeld, moet je ervoor zorgen dat je dvd-brandprogramma een optie heeft om dvd's te maken die op thuismachines kunnen worden afgespeeld. Het is een proces dat dvd-authoring wordt genoemd en het zorgt ervoor dat de dvd's inderdaad correct worden afgespeeld. Dit gebeurt dankzij de software die video-objectbestanden maakt die door elke dvd-speler worden gelezen als het menu, de opdrachten en de video- / audiobestanden die u op het scherm ziet. (Of hoor, in het geval van de audio.) Dit wordt de mapstructuur genoemd.

Deel 2. Aanbevolen indeling voor CD / VCD-speler

Video-cd's of vcd's zijn MPEG-1-compressie, een lagere videokwaliteit dan een MPEG-2. Sommige dvd-spelers kunnen deze spelen en sommige kunnen zelfs dvd-gegevensschijven afspelen. Als je de kans hebt om ze op SVCD te branden, doe dat dan, omdat dit resulteert in beelden van hogere kwaliteit op je schijf.

Naast de basisformaten zijn er een handvol dvd-spelers die kunnen ondersteunen MOV, WMV en WMA discs. De specificaties online voor de speler of de doos zouden u moeten vertellen of het een van deze kan ondersteunen.

Deel 3. Korte introductie tot de oude en nieuwe DivX

DivX is een ander formaat volledig, en het komt in twee vormen. Er is de oude DivX die halverwege de jaren negentig uitkwam in Circuit City-winkels als alternatief voor verhuur-dvd's. Dan is er de nieuwe DivX die een soort videoformaat is. De twee zijn niet gerelateerd, hoewel ze dezelfde naam delen. Met New DivX kunt u video's van hoge kwaliteit in een kleinere bestandsgrootte plaatsen voor minder ruimte op uw harde schijf.

Nieuwere spelers die bestanden in DivX-formaat herkennen, kunnen dit doen zolang ze AVI-codering hebben. Deze spelers kunnen een groter aantal indelingen lezen, waaronder de gegevens-dvd's en gegevens-cd's. Veel gedownloade films hebben het DivX-formaat, dus als u een speler vindt die deze schijven kan afspelen, kunt u uw filmbestanden op uw computer branden op een compact disc en ze afspelen op uw home-entertainmentcentrum. De compressie is zodanig dat ze op een cd passen, wat nog steeds goedkoper is dan een lege dvd.

Deel 4. Laatste dvd-indelingen

Nieuwere dvd's zijn beschikbaar - of MPEG-4-standaard, beter bekend als Blu-Ray. Dit is ook het formaat dat door iTunes wordt gebruikt voor hun films, en het is te vinden op YouTube voor video's van hoge kwaliteit. Veel HD-uitzendingen door kabel- en satellietbedrijven bevinden zich ook in MPEG-4. Blu-Ray-spelers kunnen dvd's afspelen, maar niet andersom. Dit formaat voor videocompressie is in staat grote hoeveelheden gegevens op speciale schijven exact dezelfde fysieke afmetingen te geven als gewone dvd's.

Je kunt ook zien MKV als een formaat - dit is ook Blu-Ray, maar het is het type dat je zou hebben op een zelfgemaakte gebrande dvd, niet een commercieel geproduceerde. MPV is een universeel formaat dat grote hoeveelheden gegevens kan verwerken. Het is een open, standaard, gratis containerformaat, dus het is gemakkelijker aan te passen aan wat je nodig hebt.

Deel 5. Andere formaten

Misschien wel een aantal zelfgemaakte dvd's hebben die in AVI-indeling zijn. Afhankelijk van uw dvd-speler thuis, kan deze de schijf wel of niet herkennen. De meeste van hen zullen niet tenzij het is gekoppeld met DivX.

Als de bestanden op uw computer zich nog niet in MPEG-2 bevinden, kunt u ze via een conversieprogramma uitvoeren om ze in die indeling te plaatsen. Veel dvd-ontwerpprogramma's zullen dit automatisch voor u doen. Nadat u het bestand in het programma hebt geladen, controleert het of het compatibel is en biedt het vervolgens aan het voor u te converteren. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van het bestand. Zodra dit is voltooid, kan het de rest van het proces voor het maken van schijven doorlopen, waar u functies zoals menu's of overgangen kunt toevoegen voordat u het branden zelf start.

Sommige thuis-dvd-spelers zullen herschrijfbare schijven afspelen, maar dit is zeldzaam. DVD + R of DVD-R schijven worden veel vaker herkend en van de twee is DVD + R bijna universeel herkenbaar, zelfs door de meest goedkope dvd-spelers. DVD-spelers met een hoger vermogen kunnen WMA- en MPEG-4-videodisks en JPEG-fotodisks verwerken. Nu kunnen uw films van Windows Media en iTunes worden afgespeeld op uw thuiscomputer. Nero gebruikt MP4 veel voor zijn compressiestandaard, maar het is niet zo universeel.

Audioschijven worden door bijna alle dvd-spelers herkend, vooral als ze dat wel zijn .MP3- of CD-audio, ook CDA, schijven genoemd.

Deel 6 Conclusie

Dus hoe weet u of de dvd-speler die u hebt, een van de bovenstaande soorten indelingen kan ondersteunen? De meesten van hen hebben logo's op de doos of op het gezicht van de speler, of misschien beide, die aangeven wat ze spelen. Oudere modellen tonen meestal alleen dvd en cd, maar nieuwere modellen hebben veel meer opties. Nieuwere dvd-spelers hebben vaak ook een up-conversiefunctie met hoge definitie. Dit kan een standaarddefinitieschijf zijn en er geweldig uitzien op een HD-tv.

In de wereld van computers heersen de acroniemen opperste. Met tientallen bestandsformaten die er zijn, waarvan sommige gemakkelijker te herkennen en te gebruiken zijn dan andere, kan het verwarrend zijn. Het vinden van de juiste dvd-software voor uw computer en de juiste dvd-speler voor uw huis helpen om het mysterie uit het proces te halen door formaten te verenigen en de dingen zowel eenvoudiger als beter compatibel te maken.

Populaire artikels
Tips & Trucs > Video speler > Welke Soorten Indelingen Ondersteunt Een DVD-Speler