Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • MXF naar MOV omzetten, MOV naar MXF, MP4, AVI, FLV en 1000+ andere formaten.
 • 30x snellere conversiesnelheid dan welke andere converter dan ook.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
 • Video's toevoegen of bestanden overzetten naar externe apparaten met een USB-kabel.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

Hoe Snel en Gemakkelijk MXF naar MOV (QuickTime) om te zetten

Ik heb een Sony XDCAM en heb de opgenomen bestanden in MXF ontvangen. Toen ik dit probeerde af te spelen met QuickTime op Mac, kreeg ik alleen maar foutmeldingen dat er geen toegang tot MXF is en dat deze niet kan worden bewerkt.

Het is niet ongebruikelijk dat mensen dergelijke foutmeldingen zien tijdens het afspelen van MXF-bestanden. MXF is een video-houderformat dat voornamelijk wordt gebruikt in verschillende digitale camcorders zoals Canon, Panasonic, Sony, enz. om audio, video en geprogrammeerde gegevens op te slaan, maar merk deze zijn niet compatibel met QuickTime, iMovie, Final Cut Pro en andere videobewerking software op Mac. Om dit snel op te lossen, heeft u een MXF naar MOV-videoconverter nodig, waarmee u MXF naar MOV op Mac kunt omzetten. Wat mij betreft is Wondershare UniConverter de beste MXF-converter die er is.

Hoe MXF naar QuickTime MOV om te zetten met Wondershare MXF Converter op Mac / Windows

Met Wondershare UniConverter kunt u snel QuickTime MOV-bestanden uit MXF-bestanden krijgen die passen bij de verschillende MOV-compatibele applicaties. Laten we snel kijken hoe u moeiteloos MXF naar MOV in hoge videokwaliteit kunt omzetten.

Stap 1 MXF video's aan de MXF naar QuickTime MOV converter toevoegen

Exporteer eerst uw MXF-bestanden van uw camcorder naar de pc. Klik vervolgens op het pictogram Bestanden Toevoegen om de MXF-video's te laden of sleep uw MXF-video's direct naar het programmavenster.

importeren mxf bestand

Stap 2 Kies QuickTime MOV als het output format

De geladen MXF-bestanden worden als thumbnail weergegeven, zoals de schermafbeelding laat zien. Klik nu op Inverted triangle icon van het vak Doel en selecteer Video tab, kies MOV in de linkerzijbalk en selecteer de videoresolutie aan de rechterkant om het output format te bevestigen.

converteren MXF naar MOV

Opmerking: Als u video- / audioparameters zoals encoder, framesnelheid, resolutie, bitrates, enz. Opnieuw wilt instellen, kunt u + Aanpassen onderin aanklikken om bij het Instellingen venster te komen.

Stap 3 Start de MXF naar MOV (QuickTime) conversie

Klik op de Omzetten of Alles Omzetten knop om de MXF naar MOV-conversie te starten. De app zal de conversie zelf afronden. Let op: als u meerdere MXF-clips in een groot bestand wilt opnemen, kunt u de optie Alle video's samenvoegen aanzetten voordat u begint met converteren.

MXF naar MOV conversie

Wanneer de conversie is voltooid, kunt u deze omgezette videobestanden direcht gebruiken. Kunt u de uitvoerbestanden niet vinden? Klik dan op open bestandslocatie onderaan in het programmavenster.

  video tips

  Tips

  Trouwens, als u gewoon uw MXF-video's wilt bewerken voordat u deze naar QuickTime MOV-format omzet, dan is Wondershare UniConverter daar ook geschikt voor. Met de ingebouwde video-editor kunt u elke clip knippen die u niet wilt, het videoscherm op alle manieren bijsnijden of scherpstellen op elk gewenst schermgebied, meerdere clips samenvoegen of een ander cool effect toevoegen. Daarnaast kunt u de helderheid, het contrast en de verzadiging aanpassen en watermerk of ondertitelbestanden toevoegen.

Tips & Trucs > MOV > Hoe Snel en Gemakkelijk MXF naar MOV (QuickTime) om te zetten