Wondershare UniConverter

Uw Complete Videotoolbox

 • Beste videoconverter/compressor/DVD-brander voor Windows/Mac.
 • Video's naar MP4/MOV/AVI/MKV/WMV en andere 1000+ formats omzetten.
 • Video's bewerken door deze te trimmen, croppen, draaien, watermerken toe te voegen, en nog veel meer functies.
 • Veelzijdige toolbox combineert schermrecorder, GIF-maker, fix video-metadata, comprimeren van video, etc.

5 manieren om vocalen uit MP3 te verwijderen

Het proces van het verwijderen van de vocalen uit een nummer is niet eenvoudig als u niet de juiste software gebruikt. U heeft een applicatie nodig waarmee u de stem van een MP3-bestand gemakkelijk en bijna zonder de kwaliteit van het nummer te beïnvloeden eruit kunt halen. Vervolgens kunt u het instrumentale stuk gebruiken om bijvoorbeeld Karaoke te oefenen. Wij willen u graag meer informatie geven over hoe u simpel vocalen van MP3 kunt verwijderen en raden u verschillende software die zeer goed en niet duur zijn.

Deel 1. Muten met Wondershare UniConverter

Als we het over goede software hebben, willen we Wondershare UniConverter aanbevelen. Het is een veelomvattende video converter die niet alleen meer dan 1000 video/audio formaten om kan zetten, maar ook MP3/playlist downloadt en vocalen uit MP3 haalt.

Wondershare UniConverter

Uw Complete Video Toolbox

uniconverter
 • Converteren naar 1000+ formaten, zoals AVI, MKV, MOV, MP4, enz.
 • Omzetten naar een geoptimaliseerde preset voor bijna alle apparaten
 • 30x snellere conversiesnelheid welke andere converter dan ook.
 • Bewerk, verbeter & versterk; personaliseer uw videobestand
 • Video's branden op afspeelbare DVD met aantrekkelijke gratis DVD-template
 • Video's downloaden of opnemen van videodeelsites
 • Veelzijdige toolbox combineert vaste video-metadata, GIF-maker, video naar TV casten, VR-converter en schermrecorder
 • Stream uw video's vanuit Windows of Mac naar andere apparaten, waaronder Chromecast, Roku, Apple TV, Xbox 360 of PS3.
 • Ondersteund OS: Windows 10/8/7/XP/Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6
Gevefieerde Beveiliging, 5,942,222 mensen hebben dit al gedownload

Volg nu de onderstaande stappen om te leren hoe u vocalen uit een nummer kunt verwijderen met Wondershare UniConverter.

Stap 1 Importeer MP3-bestand om te bewerken

Na registratie kunt u toegang krijgen tot alle functies van Wondershare UniConverter door deze te starten. Om te beginnen, klikt u op de optie Omzetten en vervolgens op + Bestanden Toevoegen onder het Omzettten tabblad, selecteer vervolgens het audiobestand dat u wilt verwijderen van uw lokale PC en klik op Openen om verder te gaan.

vocalen van mp3 verwijderen

Stap 2 Het MP3-volume aanpassen naar 0

Klik op het bewerkingspictogram onder de audio thumbnail (zowel het middelste als het rechter icoontje werken). Selecteer deAudio categorie en stel het volume in op 0, klik OK om te bevestigen.

vocalen van mp3 verwijderen

Stap 3 Vocalen van mp3 verwijderen

Klik op Omzetten in de rechterbenedenhoek om de MP3-zang te verwijderen. Wanneer het conversieproces is voltooid, kunt u de omgezette MP3-bestanden (zonder stem) controleren onder het Geconverteerd tabblad.

mp3-stem muten

Deel 2. Vocalen uit een een MP3-bestand halen met Audacity (gratis)

Audacity is een gratis software die heel erg populair is geworden bij iedereen die graag werkt en experimenteert met muziek. Audacity blinkt uit in het verwijderen van zang van MP3. Het is ook een uitstekende multi-track audio recorder en een fantastische editor die op meerdere platformen draait. Laten we verder gaan met de stap-voor-stap tutorial over het verwijderen van zang van MP3 met Audacity.

Stap 1. Download Audacity naar uw computer en start deze op. Sleep vervolgens het gewenste nummer naar uw computer. Als u klaar bent, ziet uw software/bestand eruit als de afbeelding hieronder, zodat we kunnen beginnen met het verwijderen van de stem uit de nummers.

mp3 vocalen verwijderen-importeer nummer naar audacity

Stap 2. Ga naar de linkerkant van het nummer en klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam om de lijst met opties te openen, selecteer Stereo-track splitsen. Dubbelklik vervolgens op het blauwe gedeelte (onderste spoor) en u zult zien hoe het donkerder wordt. Nu gaan we de vocalen uit de MP3 verwijderen.

mp3 vocalen verwijderen-een stereo track splitsen

Stap 3. Klik op het tabblad Effecten en selecteer Omkeren en de track wordt omgedraaid. Ga nu naar de drop-down pijl naast de naam van het nummer en selecteer Mono. Het is noodzakelijk dat u dit met beide sporen doet, zodat het audiosignaal naar één enkel kanaal wordt gerouteerd.

mp3 vocalen verwijderen-onderste track omdraaien

Stap 4. Speel het bestand af en controleer of de stem uit het nummer verwijderd is. Ga dan naar Bestand > Exporteren en geef het bestand een naam voor het opslaan en klik op OK om verder te gaan. Nu weet u hoe u een stereotrack kunt splitsen in twee delen.

mp3 vocalen verwijderen-het bestand exporteren

Deel 3. 3 x Freeware om tracks op een nummer van elkaar te scheiden

1. Wavosaur

Is een gratis audio-editor, waarmee audiobestanden zoals MP3's kunnen bewerken en vocalen uit MP3's kunnen verwijderen. Hiermee kunnen we tracks knippen en toevoegen, en natuurlijk meerdere audiobestanden tegelijk bewerken. Deze software is bijzonder omdat het maar 226 Kb groot is en hoeft niet op de computer te worden geïnstalleerd. Een ander belangrijk punt is dat het programma audiokaarten zo ondersteunt dat we in real time audio kunnen genereren uit een lijn of microfoon, en in een professionele kwaliteit. Dit programma is gratis en werkt met Windows versies: 98, XP, Vista en 7.

seperate muziek track freeware

2. AnalogX Vocal Remover

Met Vocal Remover kunt u de vocalen van de nummers die u afspeelt in Winamp verwijderen. Het is gemakkelijk om het gezongen deel van de muziek waar u in Winamp naar luistert te verwijderen om de originele versies van de nummers te krijgen maar dan zonder de vocalen van de oorspronkelijke zanger.

verwijderen van vocalen van een nummer

Opmerking: Zorg ervoor dat u het programma installeert in de map met Plugins van Winamp. Als dit niet gebeurt, zal de plugin niet werken. Ga daarvoor naar voorkeuren in Winamp (Ctrl+P), waar u de plugin moet activeren. Volg de overige stappen en dit geweldige hulpprogramma zal correct werken.

3. Karaoke Anything

Karaoke Anything, is een eenvoudige software die van uw PC een karaoke machine maakt. Om karaoke liedjes te maken haalt de applicatie de vocalen uit een liedje. Dit werkt met praktisch elk soort muziek. Het ondersteunt het maken van karaoke tracks (instrumentaal van het nummer) met behulp van MP3-bestanden en werkt ook met elke audio-cd. Maar let wel dat dit karaoke-effect van vocale verwijdering niet kan worden toegepast op stereo- of mono-opnames, vanwege de specifieke kenmerken daarvan.

stem uit nummers halen

Het verwijderen van zang uit MP3 kan een zware klus zijn met de verkeerde software of toepassing. Dit is de reden waarom we 3 verschillende soorten software aanbevelen maar wel met hetzelfde doel: de vocalen uit de nummers verwijderen. De beste software voor het verwijderen van zang van MP3 is echter Wondershare UniConverter: een compleet programma met uitstekende functies. Dus, volg gewoon de stap-voor-stap handleiding en begin met uw eigen creatie.

Tips & Trucs > MP3 > 5 manieren om vocalen uit MP3 te verwijderen