Wondershare Video Converter Ultimate

Uw Complete Videotoolbox

 • Beste videoconverter/compressor/DVD-brander voor Windows/Mac.
 • Video's naar MP4/MOV/AVI/MKV/WMV en andere 1000+ formats omzetten.
 • Video's bewerken door deze te trimmen, croppen, draaien, watermerken toe te voegen, en nog veel meer functies.
 • Veelzijdige toolbox combineert schermrecorder, GIF-maker, fix video-metadata, comprimeren van video, etc.

Top 7 Methoden om MP3 Gratis Online naar tekst om te zetten

"Ik download vaak preken (mp3-bestanden) van de website van een plaatselijke kerk. Ik wil deze preken graag in tekst vastleggen als toekomstige referentie voor studie. Bestaat er software die mp3-bestanden omzet in tekst - eigenlijk dus digitale dicteersoftware?"

Soms moet u misschien mp3's transcriberen naar tekst om deze of gene reden, maar heeft u ook een effectieve MP3 naar tekstconverter om mp3's naar tekst te vertalen? Geen zorgen hieronder staan 7 tools die precies dat doen.

Deel 1. Top 3 Online MP3 to Text Converter om MP3 Online om te zetten naar Tekst

1. Bear File Converter

Bear File Converter is een online MP3-naar-tekstverwerker. Het ondersteunt MP3, WAV, WMA en meer. Het gebruikt Baidu of CMU Sphinx als de audio herkennings engine.

mp3 naar tekst online

Hoe online MP3 omzetten naar tekst met Bear File Converter

Stap 1. Selecteer Herkenningsengine als Baidu of CMU Sphinx. Baidu is de nieuwe herkenningsengine die sneller en nauwkeuriger is.

Stap 2. Selecteer vanaf uw computer of vanaf een URL de mediabestanden die u wilt omzetten. Bear File converter ondersteunt audiobestanden in het formaat MP3, WAV, WMA, WMA, OGG. De online tool heeft een limiet van 3MB aan bestandsgrootte van 3MB

Stap 3. Klik op de Versturen knop om de conversie te starten. Het proces duurt ongeveer 45s per MB audio-inhoud. Na de conversie is heeft u een txt-bestand met de inhoud.

2. 360Converter

Dit is een ander online tool om mp3 naar tekst te transcriberen. Het ondersteunt het uploaden van een bestand vanaf de computer, URL en Cloud, bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox. Deze tool heeft heeft de voorkeur omdat het de conversie van het Engels, Chinees, Frans en Hindi ondersteunt.

mp3 to text converter online

Hoe Online MP3 Gratis om te zetten naar Tekst

 1. Selecteer uw doel MP3-audiobestand voor het uploaden. 360Converter laat gebruikers bestanden uploaden vanuit de plaatstelijke schijf, URL of Cloud, hetzij Google cloud of Dropbox.
 2. Kies de taal in het audiobestand. De door Vocalmatic gebruikte engine ondersteunt 4 verschillende talen, namelijk Engels, Chinees, Frans en Hindi.
 3. Stel de begin- en eindtijd van de tijd in die u wilt omzetten in MP3 naar tekst. Vul gewoon het tekstvak in voor vanaf: en tot:.
 4. Vink het vakje voor Ik ga akkoord met de Algemen Voorwaarden aan en druk op Conversie Starten om te beginnen met het omzetten van MP3 naar tekstbestanden.

3. Vocalmatic

Vocalmatic is een AI-aangedreven Audio naar Tekst converter die gratis mp3 omzet naar tekst. Dit programma is 30 minuten gratis te gebruiken, daarna moet u betalen om het programma te gebruiken.

online mp3 naar tekst omzetten

Hoe MP3 naar tekst online te transcriberen

 1. Upload uw MP3-audiobestanden voor MP3 naar teksttranscriptie. Vocalmatic ondersteunt MP3, M4A, MP4, FLAC, OGA, WAV, AAC, OPUS, OGA, MOGG, WebM, WMA en vele andere gangbare bestandstypen.
 2. Vervolgens zal Vocalmatic automatisch MP3 naar tekst omzetten wanneer het geladen mediabestand met behulp van AI wordt herkend.
 3. Bewerk het getranscribeerde bestand tot in de perfectie met de ingebouwde editor.

  Tips

  Over het algemeen is de automatische transcriptie niet 100% accuraat, met Vocalmatic kunt u het resulterende bestand naar eigen wens bewerken. De editor bevat veel functies met de mogelijkheid om snelkoppelingen op het toetsenbord te gebruiken voor audiobediening.

Deel 2. Top 3 MP3 naar tekstsoftware om MP3 naar tekst te transcriberen

1. Google-spraak naar tekst

Google Spraak naar tekst is een dienst van Google die gebruikers die niet goed zijn in het typen in staat stelt om hun stemmen op te nemen en dit als tekst te gebruiken. De service werkt door gebruik te maken van google's spraakgegevens en deze te combineren met Google docs to work.

mp3 naar tekst transcriberen

Voordelen:

 • Snel, vooral voor real-time typen, omdat er geen vooraf opgenomen audiobestanden nodig zijn.
 • Zeer nauwkeurig.

Nadelen:

 • Werk alleen real-time en niet met vooraf opgenomen bestanden.

2. Inqscribe

Als u op zoek bent naar een geavanceerde MP3 naar tekst software dan is Inqscribe misschien wel de beste keuze. Hiermee kunt u gratis mp3 omzetten naar tekst. Met Inqscribe kunt u uw mp3 omzetten naar tekst voor mac of windows. Het is flexibel, gebruiksvriendelijk en vermijdt het gebruik van complexe configuraties en aanpassingen. De tool stelt u alleen in staat om uw audiobestanden om te zetten, maar niet om de audio direct in de software op te nemen.

mp3 naar tekst software

Voordelen:

 • Veel functies.
 • Zet ondertiteling van films om.

Nadelen:

 • Kan niet direct met de software opgenomen worden.
 • Installatie vereist.

3. HyperTranscribe

HyperTranscribe is ook een ander krachtig hulpmiddel om audiobestanden naar tekst om te zetten. De tool heeft een aantal toetsenbordbedieningen die de conversie soepeler maken. HyperTranscribe heeft ook ondersteuning voor automatische looping en ondersteunt mediabestanden zoals MP3, AVI, MPEG en AIFF.

mp3 naar tekst transcriberen

Voordelen:

 • Zeer efficiënt door het gebruik van de toetsenbordbediening.
 • Ondersteunt alle mediatypen die door QuickTime worden ondersteund.
 • Beschikt over eenvoudige toetscombinaties voor eenvoudige navigatie.

Nadelen:

 • Moet geïnstalleerd worden omdat het niet online werkt.

Deel 3. MP3 naar Text App voor Chrome om MP3 te vertalen naar Tekst

Als u ooit een audiobestand heeft willen omzetten, dan kan deze Chrome Extensie Transcriberen precies dat voor u doen. Iedereen die MP3 nodig heeft voor teksttranscriptie, bijvoorbeeld voor journalistieke of educatieve doeleinden, kan de tool gebruiken. De extensie kiest voor een andere benadering om te transcriberen, in plaats van automatische audio naar tekst conversie, richt deze zich op het vergemakkelijken van het proces van handmatige transcriptie. Maar wacht, er is meer, de app is echt eenvoudig te gebruiken en kan offline werken.

Stap-voor-stap handleiding voor het omzetten van MP3 naar tekst met behulp van de MP3 to Text App

Stap 1. Installeer de extensie in de Chrome browser. Bezoek de Chrome web store met de Chrome webbrowser en zoek naar de extensie transcribe. Klik op Installeren om de extensie in uw browser te installeren.

installeer transcribe

Stap 2. Abonneer u op een gratis week. Alvorens volledig gebruik te maken van Transcribe, moet u zich aanmelden voor de gratis proefversie, net als bij het gebruik van de gratis online MP3 naar tekstverwerker.

Stap 3. Kies MP3-audiobestand van de computer. Klik op Bestand Kiezen en navigeer naar uw audiobestand. Transcribe ondersteunt MP3 en WAV.

upload mp3 bestanden

  Tips

  Als u het geluid moet vertragen of pauzeren, kunt u de toetsen gebruiken om precies te regelen hoe het geluid wordt afgespeeld op de manier zoals u dat wilt. Gebruik Esc voor pause/resume, F1 voor langzamer, F2 voor sneller, F3 voor 2 seconden terugspoelen en F4 voor 2 seconden vooruit.


Stap 4. Tekst naar de bestemming overztten. Wanneer u klaar bent met het transcriberen, kunt u de tekst kopiëren naar uw tekstverwerker om deze op te slaan.

Nu hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het schrijven van alles wat een spreker of docent zegt. Open gewoon de recorder, neem de toespraak op als geluid en zet deze later om in tekst. Dit is mogelijk dankzij verschillende online, desktop en chrome extensies die tot uw beschikking staan. Ik hoop dat u er goed gebruik van zult maken en dat ze uw leven een stukje makkelijker zullen maken.

Tips & Trucs > MP3 > Top 7 Methoden om MP3 Gratis Online naar tekst om te zetten