Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • AVI omzetten naar MPEG4, MOV, AVI en 1000+ video/audio formaten.
 • Video's voor conversie bijsnijden, trimmen, croppen en watermerk / ondertitel / effect toevoegen.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

De snelste manier om AVI naar MPEG-4 te converteren

Het AVI-bestandstype (alleen een container en niet een FINALE video-indeling) is tot de dag van vandaag veruit de oudste gebruikte container, Videobestanden met de naam .avi zijn nog steeds erg populair. Het bestandstype kan echter mogelijk niet geïmporteerd of afgespeeld worden op draagbare apparaten zoals je smartphone of tablet. Vandaar dat er behoefte is om AVI naar MPEG4 te converteren. Over het algemeen kan een AVI-videobestand worden afgespeeld op een Windows-gebaseerde applicatie en is ook zeer geschikt voor groot scherm.

Qua kwaliteit zijn AVI-videobestanden meestal beter dan een MPEG4. Daarom zijn AVI-videobestandsformaten normaal gesproken groter dan MPEG4. Dat gezegd hebbende, wordt een MPEG4-videobestand meestal gebruikt voor weergave op kleinere schermen, daarom is de kwaliteit van video na compressie niet zo'n probleem. Als je een AVI-videobestand comprimeert (zowel containers als codec) naar exact dezelfde bestandsgrootte als de MPEG4, dan zal je merken dat de kwaliteit niet zo goed is. Toch komt het voor dat we niet weten of we alleen de AVI-container naar een MPEG4 moeten converteren of ook de codec. Hier komt Wondershare UniConverter goed van pas.

video converter logo Wondershare UniConverter

wondershare video converter ultimate
 • Converteer AVI naar MPEG-4 in eenvoudige stappen, uitvoer van hoge kwaliteit en supersnelle conversiesnelheid.
 • Ondersteuning van populaire videoformaten (waaronder MP4, AVI, WMV, FLV, MKV, MOV en meer) om onderling te converteren.
 • Ingebouwde video-editor om AVI-videobestanden te bewerken, verbeteren of personaliseren voor conversie naar MPEG.
 • Video's op dvd branden en aanpassen met gratis dvd-menusjablonen en andere functies.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000 sites die video's delen.
 • Deze veelzijdige toolbox combineert een fix-metadata optie, GIF-maker, cast video naar tv, VR-converter en schermrecorder.
 • Ondersteunde besturingssystemen: Windows 10/8/7 / XP / Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6.
Everifieerde beveiliging, 5,942,222 mensen hebben het al gedownload.

Waarom MPEG beter is dan AVI

Een MPEG4 is niet alleen een container, maar bevat ook de uiteindelijke uitvoer en wordt daarom beschouwd als het uiteindelijke videoformaat. Dit bestandsformaat wordt het meest gebruikt voor het overbrengen van / naar draagbare apparaten vanaf computers. Het is wel handig om te weten dat de MPEG4-videokwaliteit mogelijk niet het beste of aan te bevelen bestandstype is voor weergave op grote schermen zoals tv's, omdat de kleinere bestandsgrootte ook lagere instellingen betekent.

Opmerking: Vergeet niet dat het slechts een container is, de werkelijke kwaliteit en gecomprimeerde bestandsgrootte is afhankelijk van de codec en andere instellingen.

Hoe kan ik AVI-bestanden converteren naar MPEG4

Vanwege de beperkte opslagruimte en compatibiliteit-problemen op draagbare apparaten(ondersteund door zowel iOS- als Android-tablets en smartphone), is het beter om AVI-bestanden naar MPEG4 te converteren. Dit bestandsconversieproces is niet zo vervelend of tijdrovend als je misschien denkt.

Stap 1 Laad de AVI-bestanden

Start Wondershare UniConverter en klik op de knop Bestanden toevoegen om de AVI-bestanden toe te voegen die je wilt converteren. Je kunt meerdere bestanden in één keer toevoegen, omdat de converter batchconversie ondersteunt.

avi to mpeg4 converter

Stap 2 Video Bewerking(Optioneel)

Je kunt ook de ingebouwde editor gebruiken om de geïmporteerde video aan te passen door op de bewerkingsknoppen onder de thumbnail te klikken. Deze AVI naar MPEG4 converter biedt je knippen, bijsnijden, samenvoegen en andere functies. Na het bewerken van de video, kun je direct een voorbeeld van je bewerkte video bekijken. Maak gebruik van je talent om een video-meesterwerk te maken.

avi to mpeg4 converter

Stap 3 Kies MPEG-4 als output formaat

Klik op de pijl-omlaag in het vak Doel en selecteer het tabblad Video, kies MPEG in de linkerzijbalk en selecteer de videoresolutie aan de rechterkant om het uitvoerformaat te bevestigen.

avi to mpeg4 converter

Stap 4 Converteer de AVI files naar MPEG4

Klik op de knop Converteren rechts onderaan in het softwarevenster om het converteren van AVI naar MPEG-4 indeling te starten. Je ziet meteen de paarse voortgangsbalk en het programma voltooit de conversie in een korte tijd. Hierna kun je overschakelen naar het tabblad Geconverteerd om het geconverteerde audiobestand op je computer op te zoeken.

avi to mpeg4 converter

Video Tutorial: Wondershare UniConverter - Converteer AVI naar MPEG-4

Je AVI-bestanden met Wondershare UniConverter converteren naar MPEG4 is ongetwijfeld de gemakkelijkste manier om je videobestanden te delen.

Populaire artikels
Tips & Trucs > AVI > De snelste manier om AVI naar MPEG-4 te converteren