Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • MKV-video omzetten naar WMV, MP4, MOV, AVI en 1000+ video/audio formaten.
 • MKV-videobestanden bewerken, verbeteren en personaliseren met een real-time preview.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

3 manieren om MKV naar MP3 te converteren om het terug te luisteren

MKV is een open standaard en gratis bestandstype dat verschillende audio en video bestanden in een enkel bestand kan opslaan. Het nadeel van dit bestandsformat is dat het op veel apparaten niet goed afspeelt. Helaas is het een heel erg nieuwe bestands format die door veel apparaten niet wordt herkend. Daarom kun je MKV video niet direct streamen. Aan de andere kant heb je MP3, een van de meestgebruikte bestandtypen dat door bijna alle devices wordt ondersteund. Het is dan ook niet raar dat veel mensen MKV willen omzetten naar MP3 zodat ze deze overal zonder gedoe kunnen afspelen. In dit artikel bespreken we 3 veelgebruikt manieren om MP3 te maken van MKV.

Deel 1. Onze aanbeveling: Wondershare MKV to MP3 Converter voor het maken van MP3

Wanneer je voor het afspeelgemak een MKV video wilt omzetten in MP3 moet je alert zijn dat je de video- en audiokwaliteit niet verpest. Je hebt dus een professionele video conversie tool nodig. De Wondershare UniConverter verdient dan zeker je aandacht, want deze tool zorgt dat je ook na de conversie kunt genieten van de originele beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien biedt Wondershare UniConverter nog een hoop andere functies, zoals het bewerken van video, het branden van DVD en het streamen van video naar elk gewenste externe apparaat.

Wondershare UniConverter

video converter ultimate
 • Maak een MP3 van 1000+ formats, waaronder MKV, MOV, MP4, AVI, etc.
 • Converteer bestanden naar een geoptimaliseerde preset voor bijna alle devices
 • 30X snellere conversiesnelheid dan andere conversie software
 • Brand video op afspeelbare DVD met een aantrekkelijke gratis DVD template
 • Edit, bewerk & personaliseer jouw video bestanden
 • Download video's van videowebsites, of neem deze op
 • Veelzijdige gereedschapskist laat je video metadata instellen, GIFjes maken, video naar je TV sturen, VR conversie uitvoeren en beeldschermopnames maken
 • Stream jouw videos van Windows of Mac naar andere apparaten, waaronder Chromecast, Roku, Apple TV, Xbox 360 of PS3
 • Ondersteunde OS: Windows 10/8/7/XP/Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11 (El Capitan), 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6
Veiligheid Gewaarborgd, 5,942,222 mensen hebben dit al gedownload.

Laten we eens stap-voor-stap kijken hoe Wondershare MKV to MP3 Converter MP3 audio bestanden onttrekt aan MKV. Voor we beginnen, kun je de volgende video tutorial bekijken om een algemeen beeld te krijgen van hoe de conversie van MKV naar MP3 in zijn werk gaat.

Stap 1 Start de Wondershare MKV to MP3 Converter

Start Wondershare MKV to MP3 converter op je PC, klik op + Add Files om de MKV video die je wilt bewerken toe te voegen aan de gebruikersomgeving van het programma.

voeg mkv toe aan mp3 extractor

Stap 2 Selecteer MP3 als het gewenste output bestandstype.

Om MKV naar MP3 audio te converteren, moet je in het onderdeel Target de aan de rechterzijde de drop-down lijst openen. Kies hier voor Audio > MP3 > Specific Quality.

conversie mkv naar mp3

Stap 3 Converteer MKV naar een MP3 Audio-bestand

Klik op deConvert-knop om de conversie van MKV naar MP3 te starten. Na een paar seconden kun je schakelen naar het tabblad Converted. Hier zal de MP3 verschijnen wanneer de conversie voltooid is.

Deel 2. Gratis converteren van MKV naar MP3 met VLC Player

VLC player, de populairste mediaspeler, kan ook worden gebruikt om MKV om te zetten naar MP3. Om dat te doen, volg je het volgende stappenplan:

Stap 1 Start VLC player en selecteer in het hoofdmenu Media > Convert/Save.

converteer mkv naar mp3 met vlc

Stap 2 Klik de optie Add om MKV bestanden in VLC in te laden. Klik vervolgens opConvert/Save om verder te gaan.

voeg mkv video toe aan vlc

Stap 3 Klok op de hulpknop met het onderschrift Edit selected profile en zorg dat MP3 geselecteerd blijft in het tabblad Encapsulation tab, klik op Save om verder te gaan.

Let op: Vink op het tabblad Video zowel de vakjes Video en Keep Original Video Track aan. Doe hetzelfde voor de vakjes Audio, Audio en Keep Original Audio Track.

Stap 4 Geef nu aan in welke map je het geconverteerde .mp3-bestand wilt opslaan. Je doet dit met het tabblad Destination file, waarna je op Start klikt om de conversie van MKV naar MP3 te starten.

converteer mkv naar mp3

Houd een oog op de voortgangsbalk terwijl je MKV bestand wordt omgezet naar MP3. Wanneer dit proces is afgerond, zul je jouw MKV video bestanden in het format .mp3 ontvangen.

Deel 3. Online MKV naar MP3 Converter om MP3 te maken van MKV

Er zijn verschillende websites die je helpen om een MKV bestand online direct te converteren naar MP3. Deze websites helpen je het langdurige proces van het installeren van de software en het uploaden van bestanden te omzeilen. Deze websites zijn speciaal gemaakt om je te helpen online MKV naar MP3 te converteren. Een goede online conversiewebsite die ik ken is Zamzar.

converteer mkv naar mp3 online

Deze website is het simpelste in gebruik en heeft een makkelijke en intuïtieve gebruiksomgeving. Volg gewoon de aanwijzingen en je zult weinig moeite hebben om een MP3 bestand te maken van een MKV file. Zelfs voor de grootste MKV bestanden heeft deze website niet veel tijd nodig. Maar er zijn ook andere, soortgelijke, websites die je kunt gebruiken:


Meer hoef je niet te weten! Je hebt nu alle kennis die je nodig hebt over drie verschillende manieren om MKV om te zetten naar MP3. Zorg wel dat je de stappen precies volgt, zo krijg je het beste resultaat.

Tips & Trucs > MKV > 3 manieren om MKV naar MP3 te converteren om het terug te luisteren