Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • MKV zonder kwaliteitsverlies omzetten naar MP4 en 1000+ formaten.
 • MKV-bestanden voor conversie bewerken door middel van trimmen, croppen, roteren, watermerken toevoegen, enz.
 • 30x snellere MKV-conversiesnelheid dan gewone converters.
 • Online video's van YouTube en 10.000 andere sites downloaden door de URL direct te plakken.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

Hoe converteer je moeiteloos MKV naar MP4 op Mac? (Inclusief MacOS Catalina)

Hoe converteer ik op mijn Mac een MKV-bestand naar MP4?

Als ook jij een oplossing zoekt om MKV bestanden om te zetten naar MP4, ben je op de juiste pagina beland. Dit artikel bespreekt de beste manieren om op je Max MKV te converteren naar MP4 zonder concessies te doen als het gaat om kwaliteit. MKV, zo genoemd om de bestandsextensie .mkv, is het multimedia opslagbestandstype van Matroska dat zowel video, audio, ondertiteling en een afbeelding in een enkel bestand bevast. Hoewel het ontworpen is om toekomstbestendig te zijn, zijn MKV-bestanden geen industrie-standaard geworden. Dit betekent dat ze door heel veel devices niet ondersteund worden zodat ze op veel apparaten en draagbare mediaspelers niet afgespeeld kunnen worden. Ook op de Mac kun je MKV niet afspelen. Als jouw mediacollectie een groot aantal MKV-bestanden bevat die je op je Mac wilt afspelen of bewerken, dan is je beste keuze deze om te zetten naar een populairder en beter ondersteund bestand, bijvoorbeeld MP4. En trouwens, een MKV-bestand is nogal groot. Dat kan tot afspeelfouten leiden wanneer je het op de Mac, iPhone of andere devices probeert af te spelen. MKV converteren naar MP4 op je Mac lijkt daarom de meest praktische oplossing voor het afspelen van deze bestanden op je Mac of andere devices.

Deel 1. De beste MKV naar MP4 Converter voor je Mac

Om je MKV bestanden bruikbaar te maken op je Mac of andere apparaten heb je een goede converter op je Mac nodig die MKV kan converteren naar MP4. Een van de beste programma's in dit genre is UniConverter (originally Wondershare Video Converter Ultimate) van Wondershare. Dit programma heeft een overdaad aan handige functies, en is toch enorm gebruiksvriendelijk. Naast de conversie van MKV naar MPV helpt dit programma je bestanden te converteren van en naar de meeste belangrijke bestandstypes. En dit allemaal zonder kwaliteitsverlies. De software werkt op zowel Windows als Mac en is dus een heel snelle en makkelijke tool om MKV naar MP4 om te zetten met je Mac. Als je jezelf nog afvraagt wat UniConverter (originally Wondershare Video Converter Ultimate) tot de beste MKV video converter maakt, lees dan verder en laat je twijfel wegnemen.

Wondershare UniConverter All-in-One Video Converter/Compressor/DVD Burner

WMV naar DVD brander
 • Video's naar populaire format zoals MP4, AVI, WMV, MKV, MOV en 1000 andere formats omzetten.
 • Brand en pas video's aan op uw DVD of Blu-ray disc met gratis DVD menutemplates.
 • Comprimeer video's zonder kwaliteitsverlies.
 • Geoptimaliseerde preset voor bijna alle apparaten, zoals iPhone, iPad, HuaWei telefoon etc.
 • 30X hogere conversiesnelheid dan gewone converters met unieke APEXTRANS technologie.
 • Krachtige bewerkingstools helpen bij het aanpassen van uw video's, zoals trimmen, bijsnijden, watermerk toevoegen, ondertitels etc.
 • Download of neem video's op van YouTube en 10.000 andere videodeelsites.
 • Video's van computer naar iPhone, iPad en andere apparaten direct overzetten en vice versa.
 • Veelzijdige toolbox: Voeg video metagegevens, GIF maker, cast video toe aan TV, VR converter en screen recorder.
 • Ondersteund OS: Windows 10/8/7/XP/Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6
Geverifieerde Beveiliging. 5,481,347 mensen hebben dit al gedowndload.

Deel 2. Hoe zet je MKV om naar MP4 met de beste MKV Converter

Zoals hierboven al aangestipt, is Wondershare UniConverter voor de Mac eem snel en makkelijk te gebruiken conversie-programma voor het omzetten van MKV naar MP4 op je Mac. Hieronder staan de video tutorial en een gedetailleerd stappenplan voor het converteren van MKV naar MP4 met dit programma.

Bekijk de Video Tutorial om te leren hoe je MKV converteert naar MP4 met Windows

Stappenplan voor het converteren van MKV naar MP4 op Mac:

Stap 1 Start Wondershare MKV converter en laad de MKV-bestanden in.

Je start deze MKV naar MP4 converter op je Mac. Sleep de gewenste MKV bestanden naar het scherm van Wondershare UniConverter. Je kunt ook bestanden toevoegen door op Add Files te klikken.

open MKV bestand met deze Mac MKV converter

Stap 2 Selecteer MP4 als het output format.

Zodra de MKV-bestanden zijn toegevoegd in via de het gebruikersscherm van de software, kies je MP4 als het output bestandsformaat. Deze keuze is te vinden onder de categorie Video.

Converteer MKV naar MP4 - Kies MP4 als het output format

Stap 3 Bewerk de MKV videos (optioneell).

Als je wilt, kun je de video's ook bewerken of op maat maken. Klik hiervoor op een van de bewerkingsicoontjes die onder de thumbnail van de video staan. Je gaat nu naar het bewerkingsvenster. Aangezien deze stap helemaal optioneel is, kun je deze stap ook overslaan en doorgaan naar de volgende stap. Als je wilt kun je meer leren over het bewerken van MKV video's.

Edit MKV Videos

Stap 4 Converteer MKV naar MP4 op Mac.

Druk tenslotte op de knop Convert All om het conversieproces van MKV naar MP4 te starten. Je MKV bestanden zullen met succes worden geconverteerd naar MP4, zonder in te leveren op kwaliteit. Na de conversie kun je op Export > Uploading to YouTube drukken om je omgezette MKV bestanden direct te delen via YouTube, Facebook en Vimeo. Ook kun je Video Converter gebruiken om MKV bestanden direct naar je iPhone/Android apparaten te verzenden.

Converteer MKV naar MP4 op Mac

Deel 3. Veelgestelde vragen over het omzetten van MKV naar MP4 op je Mac

Hieronder staan een paar veelgestelde vragen over het converteren van MKV naar MP4 op een Mac-systeem. Deze helpen je om de conversie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Vraag 1: Wat is het verschil tussen het MKV-bestandstype en het MP-bestandstype?

Antwoord: MKV is een Matroska Multimedia Containerbestandsformat dat simpel gezegd een open standaard is wat je in staat stelt om een aantal video- en audio-opnames, ondertitels en afbeeldingen in een enkel bestand op te slaan. Dit bestandstype ondersteunt een aantal video codecs en laat je ook audio, video, hoofdstukken en ondertitels streamen. Door MKV Converter te gebruiken, kun je videobestanden van hoge kwaliteit comprimeren naar veel kleinere bestanden.

MP4 ( MPEG-4) is een van de meest populaire en meest gebruikte bestandsformaten. Ook MP4 is een containerbestand, en kan video, afbeeldingen, hoofdstukken, audio, ondertiteling en andere content bevatten. Van een enkel bestand kun je meerdere multimediastreams tegelijkertijd streamen.

Zowel MKV als MP4 worden gebruikt om audio en video af te spelen, maar het verschil tussen beide is vooral gelegen in het soort codecs dat aanwezig en ondersteund word. Als het gaat om draagbare devices, is de compatibiliteit van MP4 een stuk beter dan die van MKV.

Vraag 2: Hoe converteer ik HD MKV bestanden zodat ze zonder kwaliteitsverlies op iTunes afgespeeld kunnen worden?

Antwoord: Belangrijke bestandstypes zoals MP4, M4V, MOV, en anderen worden door iTunes ondersteund. De beste manier om MKV over te zetten naar iTunes is dan ook de MKV -bestanden te converteren naar een door iTunes ondersteund bestandstype zoals MP4. In deze gevallen is een goede MKV naar MP4 converter voor Mac de perfecte oplossing.

Vraag 3: Waarom is het nodig om op Apple of Mac-apparaten MKV om te zetten naar MP4?

Antwoord: Hoewel MKV-bestanden door Apple-producten worden ondersteund, komt het voor dat de in het MKV-bestand opgenomen codecs niet ondersteund zijn. In dit geval wordt het nodig je MKV-bestand op te zetten in een bestandstype waar je apparaat wel mee uit de voeten kan, zoals MP4.

Vraag 4: Hoe converteer ik meerdere MKV bestanden naar MP4 (Batch conversie)?

Antwoord: Als je meerdere MKV bestanden moet omzetten naar MP4 heb je een professionele bestandsconverter met batchverwerkings-functie nodig. Wondershare UniConverter is een voorbeeld van een dergelijk prgramma. Dit programma laat je meerdere bestanden tegelijk toevoegen en zet ze in een oogwenk om naar het gewenste bestandstype.

Vraag 5: Hoe converteer ik op mijn Mac een MKV-bestand naar MP4 zonder kwaliteitsverlies?

Amtwoord: Er zijn legio online programma's en professionele softwarepakketten verkrijgbaar die je in staat stellen bestanden om te zetten van en naar de belangrijkste bestandstypes, waaronder MKV en MP4. Zulke programma's kun je gebruiken om MKV om te zetten naar MP4 zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Een voorbeeld van een dergelijk programma is UniConverter (originally Wondershare Video Converter Ultimate), dat je -zonder in te leveren op kwaliteit- conversies laat uitvoeren met een 30x zo hoge snelheid dan andere programma's.

Wanneer je dus meerdere MKV-bestanden op je Mac moet omzetten naar MP4 en je geen kwaliteitsverlies wilt, dan is Wondershare UniConverter aantoonbaar de juiste keuze.

Tips & Trucs > MKV > Hoe converteer je moeiteloos MKV naar MP4 op Mac? (Inclusief MacOS Catalina)