Wondershare Video Converter Ultimate

Uw Complete Videotoolbox

 • Beste videoconverter/compressor/DVD-brander voor Windows/Mac.
 • Video's naar MP4/MOV/AVI/MKV/WMV en andere 1000+ formats omzetten.
 • Video's bewerken door deze te trimmen, croppen, draaien, watermerken toe te voegen, en nog veel meer functies.
 • Veelzijdige toolbox combineert schermrecorder, GIF-maker, fix video-metadata, comprimeren van video, etc.

Top 5 gratis MKV-converters die u moet kennen

Om bij te blijven heeft u een eigen desktop, laptop, draagbare mediaspeler, MP3-spelers, draagbare consoles en mobiele telefoon nodig. Omdat er veel videoformaten nodig zijn om op al deze apparaten afgespeeld te kunnen worden, kan een videoconverter een goede toevoeging zijn. Over het algemeen heeft u zeer weinig tijd om uw videobestanden te beheren en dat vraagt om een praktische en intuïtieve videoconverter om uw videobestanden te verwerken. U kunt hier de top 5 gratis MKV-videoconverters bekijken waarmee u uw videoverzameling beheersbaar kunt houden.

 1. Wondershare Free Video Converter
 2. Freemake Video Converter
 3. MPEG Streamclip
 4. MediaCoder
 5. ClipConverter

1. Wondershare Free Video Converter (Windows 10 & Mac OS Mojave ondersteund)

Wondershare Free Video Converter is een drag-and-drop-converter voor videobestanden waarmee u thuis-DVD's van en naar elk videoformaat kunt omzetten of branden. In tegenstelling tot andere videoconverters biedt Wondershare Video Converter 30 keer hogere conversiesnelheid. Hiermee kunt u uw video's veelzijdig toepassen door ze te converteren naar AVI, MKV, DVD, MP4, WMV, SWF, 3GP, MPEG, MP3 of PSP. Daarnaast kunt u ook video's naar een DVD-map, ISO-bestanden of DVD-schijven branden. Ook kunt u video's opnemen van Google, Yahoo, YouTube of andere videodeel sites.

Belangrijkste eigenschappen

 • Groot Aantal Ondersteunde Formaten: Omzetten naar een breed scala aan HD-en SD-videoformaten, met inbegrip van de veelgebruikelijke HD-video-formaten, zoals HD TS, HD MPG, HD MPG, HD WMV, HD MP4, HD MKV, enz., populaire SD-video's, zoals AVI, MP4, MOV, WMV, MKV, MPG, MPEG, H.264 en meer.
 • Audio van MTS Video Exporteren : Pak audiobestanden uit van AVCHD-opnamen en sla ze op als MP3, WMA, M4A, WAV, APE, FLAC, AAC, AC3, MKA, OGGG, AIFF, RA, RAM, MPA.
 • Verbeter Video's met Veelzijdige Bewerkingsfuncties: Snijd de zwarte rand af voor volledige scherm, knip het ongewenste deel eruit, draai video's zijwaarts video's en voeg meerdere video's samen tot een en voeg foto's, tekst of watermerk toe voor een uniek en stijlvol effect.

Stap-voor-stap handleiding om MKV om te zetten naar elk soor videoformaat met behulp van de beste gratis MKV Video Converter:

Stap 1 Start Wondershare Free MKV Video Converter en voeg bestanden toe.

Download, installeer en open Wondershare Free Video Converter op uw PC/Mac. U komt standaard in het tabblad Omzetten en klikt dan op de knop +Bestanden Toevoegen in de linkerbovenhoek om de bestandsbrowser te openen en MKV-video's te selecteren die u wilt omzetten.

voeg MKV-bestanden toe om gratis om te zetten

Stap 2 Selecteer Output Video Formaat

Nadat uw MKV-video's zijn toegevoegd, kunt u ze als thumbnail op de interface vinden. Ga naar de Alle bestanden omzetten naar: lijst in de rechterbovenhoek, selecteer uw gewenste videoformaat door te klikken op de Video tab, alle beschikbare formaten staan hier op een rij. U kunt ook verschillende videoresoluties selecteren.

selecteer MKV conversie doelformaat

Stap 3 Gratis MKV omzetten

Als alles klaar is, klikt u op de knop Alles Omzetten om alle MKV-video's in een keer om te zetten naar een ander formaat. U kunt de locatie van het uitvoerbestand aanpassen door op de knop Output te klikken.

gratis MKV-video's omzetten

Uw MKV-bestanden worden na enkele minuten gratis omgezet. Wondershare Free Video Converter helpt u bij het omzetten van MKV-video's naar elk formaat en vice versa. Hiervoor hoeft u alleen maar de bovenstaande stappen te volgen.

2. Freemake Video Converter (Windows & Mac)

Freemake Video Converter is een freeware video converter voor het omzetten van bestanden met watermerk. U kunt Freemake Video Converter gebruiken om videoformaten te converteren, diavoorstellingen te maken, muziek te visualiseren en video-dvd's te rippen. Deze videoconverter kan op elkaar afgestemde videostreams branden naar Blu-ray of DVD's om ze naar YouTube te kunnen uploaden.

Freemake is ontwikkeld vanuit een gratis programma dat videoconversie mogelijk maakt en een alternatief biedt voor betaalde software. Met Freemake Video Converter, kunt u videobestanden omzetten naar een AVI, MKV, DVD, MP4, WMV, SWF, 3GP, MPEG, MP3, PSP en ook andere compatibele formaten voor uw Android, iPod, iPhone en enz.

Freemake Video Converter

3. MPEG Streamclip(Windows/Mac OS)

Dit is een andere populaire gratis video converter, editor en speler voor Windows en Mac. MPEG Streamclip kan veel meer soorten videobestanden dan alleen maar MPEG's afspelen. Deze videoconverter kan MPEG-bestanden die vervormd of gedempt zijn omzetten en kan video's coderen naar andere formaten op de iPod. Met MPEG Streamclip kunt u video's van YouTube of Google downloaden door de URL van de pagina in te voeren.

MPEG Streamclip

4. MediaCoder(Windows/Mac OS)

MediaCoder is sinds 2005 ontwikkeld en is wereldwijd populair als software voor mediatranscodering. Het biedt een perfecte mix van geavanceerde audio- en videotechnologie in een kant-en-klare oplossing voor transcodering. Het beschikt over een set van aanpasbare parameters om u controle te geven over de transcodering. MediaCoder is niet gemakkelijk om mee te werken maar is wel de beste optie als het gaat om prestaties en kwaliteit.

MediaCoder gratis MKV converter

5. ClipConverter (Online Converter)

Clip Converter is een van de beste toepassingen voor online mediaconversie, waarmee u video's of audio's kunt omzetten, downloaden en opnemen naar een ander formaat. De diensten die ClipCoverter momenteel ondersteunt zijn onder andere Direct Download, Dailymotion en YouTube. Clip Converter is gratis en ook de snelste om YouTube-video's op mobiele telefoons, iPhone, PSP en vele andere apparaten te bekijken.

gratis online MKV converter

Tips & Trucs > MKV > Top 5 gratis MKV-converters die u moet kennen