Wondershare Video Converter Ultimate

Uw Complete Videotoolbox

 • Beste videoconverter/compressor/DVD-brander voor Windows/Mac.
 • Video's naar MP4/MOV/AVI/MKV/WMV en andere 1000+ formats omzetten.
 • Video's bewerken door deze te trimmen, croppen, draaien, watermerken toe te voegen, en nog veel meer functies.
 • Veelzijdige toolbox combineert schermrecorder, GIF-maker, fix video-metadata, comprimeren van video, etc.

Top 2 methoden om MKV-bestanden af te spelen op een Android-apparaat

MKV is een door MATROSKA ontwikkeld containerbestandsformaat. Omdat het een compleet nieuw bestandsformaat is, kunnen veel Android-apparaten dit bestandsformaat nog steeds niet direct streamen, en dat is een probleem voor Android-gebruikers. Veel mensen vinden dit natuurlijk lastig. Maar in de loop der tijd zijn er heel wat oplossingen geïntroduceerd om hier een oplossing voor te vinden. Vandaag gaan we bespreken in dit artikel hoe we op verschillende manieren MKV-bestanden op Android kunnen afspelen.

Deel 1. MKV omzetten naar een Android-ondersteund formaat

Een van de top twee methoden om MKV op Android af te spelen is om het bestandstype MKV om te zetten naar een door Android ondersteund bestandsformaat. Let wel goed op als u dit doet, want u wilt het bestand niet vernietigen door met het formaat te knoeien. De andere methode is om het MKV-bestand om te zetten in een vooraf ingesteld Android-apparaat compatibel bestand. Wondershare Video Converter Ultimate met zijn enorme scala aan functies is de beste manier om deze 2 methoden te implementeren zodat MKV op Android afgespeeld kan worden. Het kan MKV omzetten in 150+ andere formaten! De gebruiksvriendelijke en intelligent ontworpen gebruikersinterface is ontworpen om nieuwe gebruikers snel op weg te helpen. Laten we kijken hoe we MKV naar MP4 kunnen omzetten.

Wondershare Video Converter Ultimate

Uw Complete Video Toolbox

video converter ultimate
 • MKV naar 1000+ formaten, zoals AVI, MKV, MOV, MP4, enz. omzetten
 • Omzetten naar een geoptimaliseerde preset voor bijna alle apparaten
 • 30x hogere conversiesnelheid dan welke andere converter dan ook.
 • Bewerk, verbeter & versterk; personaliseer uw videobestanden
 • Video's branden op afspeelbare DVD met aantrekkelijke gratis DVD-template
 • Video's downloaden of opnemen van videodeelsites
 • Veelzijdige toolbox combineert vaste video-metadata, GIF-maker, video casten naar TV, VR-converter en schermrecorder
 • Stream uw video's vanuit Windows of Mac naar andere apparaten, waaronder Chromecast, Roku, Apple TV, Xbox 360 of PS3.
 • Ondersteund OS: Windows 10/8/7/XP/Vista, mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6
Geverifieerde Beveiliging, 5,942,222 mensen hebben dit al gedownload

Methode 1 - MKV omzetten in een Android-ondersteunde bestandsindeling voor MKV

Stap 1 Installeer en start Wondershare Video Converter Ultimate

De allereerste stap is het downloaden en opstarten van de software. Zorg ervoor dat u de juiste versie downloadt.

Stap 2 Voeg MKV-bestanden toe om naar Android-ondersteunde formaten om te zetten.

Zodra de software is gestart, is het tijd om de MKV-bestanden die u met de software wilt omzetten toe te voegen. Klik op de optie Bestanden Toevoegen of sleep & sleep ze naar de software-interface.

MKV-bestanden toevoegen aan Android-converter

Stap 3 Selecteer het Outputformaat

Aan de rechterkant van de software-interface vindt u alle beschikbare formaten waarin u uw MKV-bestanden kunt omzetten in. RMVB, FLV, MP4, MKV, AVI en 3GP worden allemaal ondersteund door Android-apparaat, selecteer er gewoon een die u wilt.

mkv op android afspelen - methode 1

Stap 4 MKV-bestanden omzetten naar een Android formaat

Klik tenslotte op de knop Omzetten om het conversieproces van uw MKV-bestand naar het formaat van uw keuze te starten. Het kan enkele minuten of meer duren voordat dit proces is voltooid, afhankelijk van de grootte van uw MKV-bestand.

MKV omzetten naar elk videoformaat

Gefeliciteerd! U bent klaar met de eerste methode. Nu kunt u het omgezette bestand eenvoudig overzetten naar uw Android-toestel en het daarmee afspelen.

Methode 2 - MKV omzetten naar een vooraf ingesteld Android-toestel

Wondershare Video Converter Ultimate is echt een uitkomst voor de non-nerds onder ons. Het wordt namelijk geleverd met tal van vooraf ingestelde modi die geoptimaliseerd zijn voor de verschillende apparaten van Apple, Windows, Android, Zune en andere VR- en gaming consoles. U kunt ook gebruik maken van een van deze vooraf ingestelde modi om uw MKV-bestand snel en eenvoudig om te zetten naar een bestandsformaat dat compatibel is met uw specifieke apparaat. De eerste 2 stappen van deze methode zijn vergelijkbaar met die van methode 1 (zie hierboven). Laten we eens kijken.

Stap 1&2 Zelfde als in methode 1 (zie hierboven)

Start de software en laad de MKV-bestanden die u wilt omzetten.

Stap 3 Selecteer het corresponderende Android-apparaat.

Ga voor deze stap naar de vervolgkeuzelijst van Alle bestanden omzetten naar en klik op Apparaat. Daar ziet u veel Android-toestelnamen om uit te kiezen en kies het apparaat waarmee u het geconverteerde MKV-bestand wilt afspelen. Zie de afbeelding in bijlage. Tot slot, druk op Omzetten om de MKV video's naar Android om te zetten.

mkv op android afspelen - methode 2

Video Tutorial: Wondershare Video Converter Ultimate - MKV naar Android-apparaten omzetten

Dat is het, zodra u uw specifieke apparaat hebt geselecteerd uit de lijst met opties, drukt u op de Omzetten knop om het MKV-bestand te converteren. Vervolgens krijgt u een bestand dat gemakkelijk op uw Android-toestel kan worden afgespeeld.

Deel 2. Top 4 MKV-spelers voor Android die MKV in Android afspelen

Voordat we in detail ingaan op de 2 methoden om MKV op Android af te spelen, volgt hier een kort overzicht van vier van de populairste en veiligste apps waarmee u MKV op Android-telefoons en -tablets af kunt spelen. U kunt een van deze kiezen voor het afspelen van MKV in Android.

 1. Wondershare Player for Android
 2. MoboPlayer
 3. MX Player
 4. RockPlayer2

1. Wondershare Player for Android

Wondershare Player voor Android is een populaire toepassing die wordt gebruikt om MKV op Android-telefoon af te spelen. Het grootste voordeel van deze applicatie is dat het direct gedownload kan worden van de Google Play Store. Er is ook een desktop versie die bekend staat als Wondershare Video Converter Ultimate. Van alle 4 MKV-spelers heeft Wondershare Player de eenvoudigste en gemakkelijkst te gebruiken interface.

mkv speler voor android

2. MoboPlayer

MoboPlayer is ook een van de beste onafhankelijke video- en audio spelers die beschikbaar is voor Android-apparaten. Deze kan ook worden gebruikt om MKV naar Android te streamen. Hoewel het een relatief complexe interface heeft, is het niet zo complex als sommige van de andere spelers en MoboPlayer is nog steeds zeer bruikbaar. Stond ooit aan de top van de Android Spelers. In de loop der jaren is de populariteit ervan wat afgenomen.

mkv speler voor android

3. MX Player

MX Player bestaat al enige tijd en is nog steeds een van de populairste spelers voor Android. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is de uiterst simpele en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface. Net als de Wondershare Player kan ook MX Player direct gedownload worden van de Google Play Store.

mkv player for android

4. RockPlayer2

RockPlayer2 is een relatief nieuwe software, maar heeft nog wat ruwe randjes en veel bugfixes nodig om de gewenste kwaliteit te bereiken. Maar ondertussen is RockPlayer2 al wel begonnen met het veroveren van de harten van mensen over de hele wereld. Dit is te danken aan de zeer eenvoudig te gebruiken aard en de snelle verwerkingskracht.

mkv speler voor android

Deel 3. 3 extra tips voor het afspelen van MKV op Android

Hier zijn enkele extra tips die u zullen helpen om MKV-bestanden goed op uw Android-toestel te kunnen afspelen.

 1. Geef altijd de voorkeur aan een MKV-speler, zoals Wondershare Player voor Android, om uw MKV-bestanden uit te voeren in plaats van ze om te zetten in een ander bestandsformaat.
 2. Wees zeer voorzichtig met het proces van het omzetten van MKV naar een ander bestandsformaat omdat soms het bestand beschadigd kan raken als de converter die u gebruikt niet goed genoeg is. Aanbeveling: gebruik Wondershare Video Converter Ultimate voor een foutloze conversie.
 3. Vergeet niet om het bestand op te slaan in beide formaten, voor het geval u ooit het originele MKV-bestand nodig hebt. Dit zal dienen als back-up voor de toekomst.

Dus ik hoop dat u wat geleerd hebt van dit artikel over hoe MKV op Android-apparaten af te spelen.

Tips & Trucs > MKV > Top 2 methoden om MKV-bestanden af te spelen op een Android-apparaat