Wondershare Video Converter Ultimate

Uw Complete Videotoolbox

 • Beste videoconverter/compressor/DVD-brander voor Windows/Mac.
 • Video's naar MP4/MOV/AVI/MKV/WMV en andere 1000+ formats omzetten.
 • Video's bewerken door deze te trimmen, croppen, draaien, watermerken toe te voegen, en nog veel meer functies.
 • Veelzijdige toolbox combineert schermrecorder, GIF-maker, fix video-metadata, comprimeren van video, etc.

DTS naar AC3 Converter: Hoe DTS simpel om te zetten naar AC3

Het is een geweldige ervaring om HD MKV-films af te spelen op een groot TV-scherm. Het kan echter voorkomen dat u uw MKV-bestanden niet op uw TV, zoals Samsung of LG smart TV kunt afspelen. Dat komt omdat uw MKV-bestanden bestaan uit DTS-audio, dat niet compatibel is met LG, Samsung TV of andere TV's. Als u dit probleem heeft wanneer u MKV-bestanden op uw TV wilt afspelen, moet u uw MKV-bestanden met DTS-audio omzetten naar MKV-bestanden met AC3-audio.

Deel 1. Hoe DTS om te zetten naar AC3 met een professionele converter

Om DTS om te zetten naar AC3, is Wondershare Video Converter Ultimate (Wondershare Video Converter Ultimate for Mac) is de makkelijkste manier. Het is een professionele MKV DTS naar AC3 converter. Hiermee kunt u met een paar simpele muisklikken DTS omzetten naar AC3. En het geeft u een groot output effect, zonder dat dit invloed heeft op de audio & video kwaliteit van uw MKV bestanden.

box

Wondershare Video Converter Ultimate - Uw Complete Videotoolbox

 • Bestanden 30x sneller omzetten dan andere converters.
 • Video's naar meer dan 1.000 formaten, waaronder 4K/3D omzetten.
 • Bewerk, Verbeter & Personaliseer uw videobestanden.
 • Download video's van meer dan 10.000 videodeelsites.
 • Eenvoudig online streaming video's opnemen.
 • Uw DVD branden en aanpassen met gratis DVD menutemplates.
 • Veelzijdige toolbox voor het vastleggen van video-metadata, GIF-maker, video naar TV casten, VR-converter en schermrecorder.

Deze stap-voor-stap handleiding laat u zien hoe u MKV DTS kunt omzetten naar AC3 op het Windows platform. Voor Mac-gebruikers is het proces praktisch hetzelfde. Lees snel verder.

Hoe DTS om te zetten naar AC3 Audio

Stap 1 Importeer MKV DTS bestanden naar deze DTS naar AC3 converter

Om uw MKV DTS bestanden in dit programma te importeren, kunt u op de Bestanden Toevoegen knop klikken om door uw computer te bladeren en de doelbestanden te selecteren. Een andere manier is om uw MKV DTS bestanden direct van uw computer naar het venster van deze app te slepen. Deze app ondersteunt batch-conversie.

dts audio naar ac3 omzetten

Stap 2 Het outputformat instellen

Omdat u alleen maar de DTS-audio naar AC3 audio hoeft te veranderen, kunt u uw videobestanden nog steeds opslaan in MKV-formaat. Selecteer MKV als output formaat maar stel AC3 in als de audio codec. U moet op het omgekeerde driehoekpictogram in de rechterbovenhoek van de hoofdinterface klikken en Video > MKV kiezen. Klik vervolgens op het pictogram Bewerken naast Zelfde als bron, en kies AC-3 als audiocodec in het dialoogvenster Instellingen. Klik vervolgens op Eigen Maken om de aangepaste MKV te bouwen. Selecteer deze vervolgens als output formaat.

dts naar ac3 converter

Opmerking: Deze app biedt gebruikers direct een geoptimaliseerd formaat voor Samsung TV, LG TV, Sony TV en Panasonic TV. Als u MKV-bestanden op deze TV's wilt afspelen, is het raadzaam om direct het geoptimaliseerde formaat voor uw TV te kiezen. Daarvoor gaat u gewoon naar Apparaat > TV en selecteertu vervolgens uw TV type.

mkv dts naar ac3

Stap 3 Uw video's bewerken (optioneel)

Bewerk uw video's indien nodig, door deze bijvoorbeeld bij te snijden, te trimmen, te draaien, enz. Klik op een van de Bewerken knoppen onder de video thumbnail om het gewenste bewerkingstool te krijgen.

mkv dts naar ac3 omzetten

Stap 4 DTS naar AC3 omzetten

Klik op de Omzetten knop om DTS om te zetten naar AC-3 audio codec in MKV bestand. Video Converter Ultimate zal de video-conversie snel uitvoeren. Als deze klaar is, kunt u de uitvoerbestanden krijgen door te klikken op het pictogram Bestandslocatie Openen in het tabblad Geconverteerd.Nu kunt u de bestanden naar uw TV overzetten om ze af te spelen.

dts naar ac-3 conversie

Deel 2. Kennisbank: AC3 VS DTS

AC3 en DTS zijn beide codecs die vaak worden gebruikt in verschillende geluidssystemen om hoge kwaliteit audio te produceren. Beide formaten maken gebruik van verschillende technologieën om gegevens te coderen en de algemene kwaliteit van het digitale bestand te verbeteren. Beide formaten hebben hun eigen voor- en nadelen als het gaat om de compatibiliteit en specificaties, en het is handig om een vergelijking te maken om te zien welke formaten voor welk doel moeten worden gebruikt, zodat de beste audioresultaten worden verkregen.

Vergelijking van AC3 met AAC vanuit verschillende aspecten:

Aspecten AC3 DTS
Wat is AC3/DTS AC3 (Audio Coding) is niets anders dan Dolby Digital Audio Codec, die tegenwoordig vaak op de meeste audioapparaten wordt gebruikt. De audiocompressie voor dit formaat is lossy en Dolby Digital is de meest gebruikte versie van dit formaat, dat tot zes geluidskanalen bij elkaar kan plaatsen. DTS is een audio codec die deel uitmaakt van de specificaties voor laserdisks, dvd's en Blu-Ray, een consumentenversie die voornamelijk wordt gebruikt op plekken waar een luid geluid is vereist. Dit formaat wordt gebruikt voor grote muzieksystemen en theatervoorstellingen en het is ook een veelvoorkomend distributieformaat voor dvd's, omdat deze compatibel is met de meeste ondersteunende apparatuur.
Geschiedenis Oorspronkelijk werd AC3 tot 1994 Dolby Stereo Digital genoemd, aanvankelijk Dolby AC3 surround sound en later Dolby Surround digital, dat we nu Dolby Digital noemen. Het werk aan de ontwikkeling van DTS begon in 1991, waarna het in 1996 op de markt kwam. Het was geschikt voor een breed consumentenspectrum voor multimediaformaten en pro-audioproducten. Tegenwoordig is DTS een van de meest gebruikte audiotechnologieën in dvd-spelers, theatervoorstellingen, digitale mediaspelers, hightech auto-audiosystemen, set-top box telecasting en Blu-ray.
Compatibiliteit AC3 is compatibel met apparatuur die wordt gebruikt voor HDTV-uitzendingen, het afspelen van DVD's, Blu-Ray's, spelconsoles en thuisbioscopen. DTS wordt gebruikt voor het decoderen van dvd's en op filmprints, met name die welke worden gebruikt voor het afspelen op grote schermen zoals in bioscopen en bij grote prjectors.
Kwaliteit

Als het gaat om de geluidskwaliteit, zijn beide vrijwel gelijk maar technisch gezien is DTS beter, duidelijker en scherper dan AC3. DTS is luider dan AC3, zonder afbreuk te doen aan de helderheid van het geluid. AC3 gebruikt Dialoognormalisatie, waardoor de decoder het volume met 4dB vermindert.

DTS daarentegen gebruikt geen stabilisatie, waardoor een hoger en helderder volume wordt geproduceerd.

Voordelen
 • Neemt minder geheugen en schijfruimte in beslag.
 • Speelt in alle dvd-setups.
 • Kan verbazingwekkende geluidsoutput bereiken op thuisbioscoopsystemen.
 • Betere en luidere geluidskwaliteit.
 • Minder compressie nodig (alleen 4.1 adaptief).
 • Kan meertalige soundtracks bevatten zonder de film te hoeven vervangen.
 • Media is minder onderhevig aan schade, zelfs na meerdere screenings.
Nadelen
 • Klinkt niet goed in vergelijking met DTS.
 • Produceert verstoord geluid wanneer het volume wordt verhoogd.
 • Neemt veel geheugenruimte in op de schijf.
 • Heeft een compatibele DVD-speler en een DTS-compatibele ontvanger nodig om te kunnen afspelen.
 • Wordt niet in alle dvd-setups afgespeeld.
Tips & Trucs > MP3 > DTS naar AC3 Converter: Hoe DTS simpel om te zetten naar AC3