Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

  • MPG converteren naar MP4 op Mac.
  • Video's branden en aanpassen naar DVD/Blu-ray disc met gratis menutemplates.
  • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
  • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

MPG naar MP4 Converter: Hoe zonder gedoe op je Mac MPG converteren naar MP4

Met internet binnen handbereik is het niet moeilijk online video converters of software-downloads te vinden die MPG naar MP4 converteren op je Mac-apparaten. Hoewel er veel opties zijn, zijn deze vaak nogal onhandig en leiden ze tot een hele slechte kwaliteit van het geconverteerde videobestand. Veel gratis online video converters die MPG naar MP4 omzetten kunnen ook enorm tijdverspillend zijn. Met trage conversiesnelheden en kwaliteitsverlies vraag je je af waarom je eigenlijk al die moeite doet om MPG naar MP4-bestanden om te zetten.

Deel 1. Waarom je MPG moet converteren naar MP4 op Mac

Als iemand die regelmatig gebruik maakt van Apple-producten zoals de Mac, zul je ontdekt hebben dat het moeilijk is om MPG op je device af te spelen. Dat is omdat de meeste Mac desktops en laptops het breed geaccepteerde MP4-format ondersteunen en niet de MPG. MP4 bestandstypes zijn het meest gebruikte bestandsformat voor het verzenden van video via het internet. Als je alleen MPG-bestanden hebt, kan dit een moeilijke klus worden. Maar gelukkig kun je jouw MPG-bestanden op je Mac heel makkelijk omzetten naar MP4-bestanden. Door deze eenvoudige stap bespaar je ruimte op je harddisk, terwijl de videokwaliteit hetzelfde blijft.

Deel 2. Hoe converteer je MPG naar MP4op Mac

Hoewel er een groot aantal gratis online video conversie websties zijn, zullen de meeste hiervan niet heel erg geschikt zijn om op je Mac MPG-bestanden te converteren naar MP4. Sommige websites werken niet met Mac, terwijl anderen bestanden van lage kwaliteit leveren, waardoor allerlei details die in het bronbestand wel aanwezig zijn wegvallen. Ook moet je er rekening mee houden dat de meeste gratis video converters het bestand niet comprimeren, waardoor je veel schijfruimte nodig hebt.

Wondershare UniConverter is de beste videoconverter die je zult vinden. Dit programma zet zonder al te veel moeite op je Mac MPG om naar MP4. Hierbij treedt geen kwaliteitsverlies op en het is in een oogwenk gepiept. Het hele videoconversie-proces is belachelijk eenvoudig, zodat je geen enkele ervaring met het converteren van bestanden nodig hebt om makkelijk en succesvol al je MPGs te converteren naar MP4. De hele videoconversie kost je slechts drie eenvoudige stappen.

3 Stappen om op je Mac MPG naar MP4 te converteren (en weer terug):

Stap 1 Start de Wondershare MPG converter en voeg je MPG-bestand toe

Download, installeer en start Wondershare UniConverter op je Mac. In het hoofdscherm klik je op Add Files waarna je het gewenste MPG-bestand opzoekt. Je kunt het bestand ook in het programma slepen. Als je meerdere bestanden hebt, kun je ze allemaal tegelijk in een batch converteren.

Voeg MPG-bestanden toe aan Wondershare MPG converter

Stap 2 Kies MP4 als output format voor het converteren van MPG naar MP4.

Wanneer je het MPG-bestand in de software hebt ingelezen, kies je MP4 als output in het drop-downlijstje naast Convert all tasks to: > Video > MP4 > de resolutie.

Selecteer MP4 als output format voor het converteren van MPG naar MP4 op Mac

Stap 3 Start conversie MPG naar MP4 op Mac.

Klik het Convert-icoon om het converteren van MPG naar MP4 te starten. Indien meerdere bestanden tegelijk geconverteerd moeten worden klik je op het Convert All-knopje om de files in een batch te verwerken. Na een tijdje zal het ingevoerde MPG-bestand met succes zijn omgezet naar het MP4-format. Je kunt je nieuwe bestanden vinden door op het Output-icoontje onderaan het hoofdscherm te kiezen.

Converteer MPG naar MP4 op Mac

Bekijk de Video Tutorial over het converteren van MPG naar MP4 in Windows.

Deel 3. De beste MPG naar MP4 Converter voor je Mac

1. Desktop versie van de MPG naar MP4 converter:

Wondershare UniConverter is de beste MPG naar MP4 video converter die voor je Mac verkrijgbaar is. Het biedt je een alles-in-een oplossing voor het converteren, editen, afspelen, organiseren en nog veel meer van al je videobestanden. Wondershare UniConverter levert een hypersnelle videoconversie die tot wel 30x sneller is dan die van andere videoconvertors. Bovendien heb je niet te lijden onder kwaliteitsverlies met Wondershare UniConverter aangezien bij de bestandsconversie de beeldkwaliteit en gedetailleerdheid behouden blijft voor optimaal kijkgenot. Behalve dat het je een brede waaier aan video-bestanden laat converteren, kun je met Wondershare UniConverter je videobestanden ook bewerken. Met zijn hoge conversiesnelheid en alle toegevoegde opties om je video's eenvoudig nog mooier te maken is Wondershare UniConverter voor Mac (Wondershare Video Converter Ultimate voor Mac)-gebruikers de beste keuze om je MPG naar MP4 te converteren.

video converter logo Wondershare UniConverter - De beste Video Converter voor Windows / Mac (Incl. Mojave)

UniConverter (originally Wondershare Video Converter Ultimate)
  • Converteer direct MPG naar MP4, VOB, AVI, MKV, MOV, en 1000 andere bestandsformats
  • Brand video's op DVD-schijf om deze op je DVD-speler te bekijken.
  • Edit video's met de uitgebreide videobewerkingsfunctionaliteiten, zoals bijsnijden, trimming, watermerk toevoegen, ondertiteling enzovoort.
  • Download video's van YouTube 10.000+ andere videodeelwebsites.
  • Een alles-in-een oplossing: Voeg metadata toe, cast naar je televiesie, GIF-maker, VR-converter, screenrecorder en nog veel meer.
  • Ondersteunde: Windows NT4/2000/2003/XP/Vista/7/8, and Windows 10 (32 bit & 64 bit), mac OS 10.15 (Catalina), 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7, 10.6
Veiligheid Gewaarborgd. 5,481,347 mensen hebben het al gedownload.

2. Online Converter om op je Mac MPG te converteren naar MP4:

Zamzar levert een gratis online video converter die je online MPG laat omzetten naar MP4. Je doet dit door naar www.zamzar.com te gaan. Je zult de URL of je bestand bij de hand moeten hebben en een emailadres moeten opgeven om het geconverteerde bestand op te ontvangen. De gratis versie van deze online converter kan bestanden tot maximaal 50mb converteren.

Tips & Trucs > MP4 > MPG naar MP4 Converter: Hoe zonder gedoe op je Mac MPG converteren naar MP4