Wondershare UniConverter

Uw volledige video-oplossing

 • MP4 videobestand op Mac en Windows te draaien.
 • Video's branden en aanpassen naar DVD/Blu-ray disc met gratis menutemplates.
 • Download of neem video's op van meer dan 10.000+ videodeelsites.
 • Veelzijdige toolbox combineert videocompressie, schermrecorder, GIF-maker, fix-metadata voor video, enz.

15 Manieren in MP4 op Mac en Windows te draaien

Sons is het nodig om uw MP4-videobestand op Mac of Windows te draaien voordat deze bekeken kan worden. Meestal wanneer u een video opneemt met uw smartphone, moet deze zijwaarts worden gedraaid voor een juiste weergave op een laptop. Maar uw MP4-videobestand draaien hoeft geen probleem te zijn omdat er een aantal softwarepakketten beschikbaar zij die dat voor u doen. Deze softwarepakketten zijn beschikbaar voor praktisch alle platformen en kunnen gemakkelijk van het internet gedownload worden.

Deel 1. Top 3 Softwarepakketten om MP4 op Windows te draaien

Als u het Windows-besturingssysteem gebruikt en op zoek bent naar de beste softwarepakketten die u kunnen helpen bij het draaien van MP4-videobestanden, kijk dan in de onderstaande lijst:

1. Wondershare UniConverter

Wondershare UniConverter is een van de beste softwarepakketten voor het bewerken en formatteren van video's die op er zijn. Het geeft de gebruikers een groot aantal mogelijkheden, waaronder een geïntegreerde zoekmachine (voor het doorzoeken van uw favoriete video's), een reeks bewerkingsopties (inclusief trimmen en draaien) en mogelijkheid om dvd's te branden met uw favoriete MP4-videobestand. U kunt ook MP4-video's uploaden vanaf uw smartphone en deze snel bewerken in Wondershare UniConverter. Het bewerken werkt heel makkelijk en er zijn maar een paar klikken voor nodig om dit voor elkaar te krijgen. Vanwege de eenvoudige gebruikersinterface en het grote aantal functies, is Wondershare UniConverter een van de meest populaire videobewerkingssoftwarepakketten.

Ontwikkelaar: Wondershare

video converter logo Wondershare UniConverter - De Beste Video Converter en Editor

UniConverter (originally Wondershare Video Converter Ultimate)
 • Roteer video eenvoudig in MP4, MOV, MKV en andere formats.
 • Inclusief alle gebruikelijke bewerkingsfuncties zoals trimmen, bijsnijden, samenvoegen, ondertitels toevoegen, enz.
 • Voeg rechtstreeks video's van apparaten toe en verplaats met deze editor video's naar iPhone / iPad.
 • MP4 direct omzetten naar MOV-, AVI-, MKV-, MP3- en andere 1000-formats.
 • Brand MP4 naar dvd of Bluray om op dvd-speler te kunnen afspelen.
 • Download videos van YouTube en 10,000+ andere videodeelsites.
 • Alles-in-één-toolbox: metagegevens toevoegen, schermrecorder, GIF-maker, VR-converter, Cast-tv.
 • Ondersteund besturingssysteem: Windows NT4/ 2000/2003/ XP/ Vista/7/8 en Windows 10 (32 bit en 64 bit),mac OS 10.15 (Catalina), 10.14,10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7 , 10.6
Geverifieerde Beveiliging. 5,481,347 mensen hebben dit al gedowndload.

stap-voor-stap handleiding om MP4 video's te draaien:

Stap 1 Importeer het MP4-bestand dat u wilt draaien.

Download, installeer en start Wondershare MP4 Rotator op uw computer op. Sleep het gewenste MP4-bestand naar de software-interface of klik op Bestanden toevoegen om het MP4-bestand te laden.

Start de MP4 rotator en voeg MP4-bestand toe

Stap 2 Draai de MP4 video op de manier die u wilt.

Klik op het pictogram Bijsnijden onder de videothumbnail om het venster Bijsnijden te openen en klik op een van de rotatiepictogrammen. Hieronder is de beschrijving voor de mogelijke 4 rotatie-opties. Klik gewoon op elk daarvan om uw MP4-video te draaien of te roteren. De bewerking wordt direct doorgevoerd en u kunt deze in realtime bekijken.

 1. Draai de MP4 video 90 graden met de klok mee. Hiermee kunt u de video 90 graden, 180 graden, 270 graden of niet roteren.
 2. Draai de MP4 video 90 graden tegen de klok in, vergelijkbaar met de eerste optie, maar nu in tegengestelde richting.
 3. Draai de MP4 video horizontaal, ondersteboven.
 4. Draai de MP4 video verticaal, van links naar rechts.

draai uw MP4-videobestand

Klik op OK om de wijzigingen op te slaan. Selecteer daarna MP$ als het output format. Klik op het dropdown-pictogram naast Alle bestanden converteren naar en selecteer vervolgens MP4 en de oorspronkelijke resolutie van de Video .

Selecteer de output als MP4

Stap 3 Exporteer het gedraaide MP4-videobestand.

Klik ten slotte op Alles converteren om het gedraaide MP4-bestand op te slaan. En u kunt het pictogram Output in het geroteerde MP4-bestand plaatsen.

Exporteer gedraaid MP4-videobestand

2. Video Rotator

Zeer handige software voor het Windows-platform, want hiermee kan de gebruiker zijn MP4-video 90 graden draaien, zowel met de klok mee als tegen de wijzers van de klok in. Hiermee kan de gebruiker zijn video ook naar boven of naar beneden spiegelen. Afgezien van het MP4-bestandsformaat, werkt het met verschillende andere videobestandsindelingen zoals AVI, MPEG, FLV en MOV.

Ontwikkelaar: Videorotator

Download de URL: http://video-rotator.en.softonic.com/.

De Top 3 Softwarepakketten om MP4 op Windows te draaien

3. Free Video Flip And Rotate

Free Video Flip and Rotate is de ultieme software om video's te draaien en heeft een heel eenvoudige interface. U kunt de video in elke richting draaien. Er zijn slechts twee menu's in de software, namelijk "auto shutdown" en "menu". Het menu bevat alle acties die kunnen worden uitgevoerd op de actieve video. De software kan de video in 90 graden of 180 graden draaien.

Ontwikkelaar: DVDVideoSoft

Download de URL: https://ssl-download.cnet.com/Free-Video-Flip-and-Rotate/3000-13631_4-10763530.html.

De Top 3 Softwarepakketten om MP4 op Windows te draaien

Deel 2. Top 3 Softwarepakketten om MP4 op Mac te draaien

1. Wondershare UniConverter voo Mac

Een van de beste videobewerkingssoftware die er te krijgen is, is Wondershare UniConverter voor Mac (Wondershare Video Converter Ultimate voor Mac)! U kunt het downloaden voor een Mac-platform en direct beginnen met het downloaden en bewerken van uw video's. Wondershare UniConverter voor Mac (Wondershare Video Converter Ultimate voor Mac) is een complete oplossing voor al uw videobehoeften; Of het nu gaat om het downloaden van uw favoriete video via internet of bewerken (draaien, bijsnijden, schaduw toevoegen).

Ontwikkelaar: Wondershare

Download de URL: https://videoconverter.wondershare.com/.

Bekijk de Video Tutorial om een MP4 video de Croppen en te Draaien

2. iMovie

Als u geen geld wil uitgeven aan het downloaden van software voor het afspelen van uw video's, dan is iMovie een goede keuze voor Mac-gebruikers omdat dit reeds in het besturingssysteem ingebouwd is. Bekijk eerst alle functies eens en u zult zien hoe gemakkelijk het is om met iMovie een MP4-video te draaien.

Ontwikkelaar: Apple

Download de URL: http://www.apple.com/in/mac/imovie/.

De Top 3 Softwarepakketten om MP4 op Mac te draaien

3. QuickTimePro

QuickTimePro is de video-editor van Apple die compatibel is met zowel Mac als alle andere Apple-apparaten. Deze video-editor ondersteunt een aantal functies, waaronder videobewerking inclusief videorotatie. De beste tutorials van QuickTimePro zijn online vinden. Deze software kost u echter wel $39,99.

Ontwikkelaar: Apple

Download de URL: http://www.apple.com/shop/product/D3380Z/A/quicktime-mpeg-2-playback-component-for-windows.

De Top 3 Softwarepakketten om MP4 op Mac te draaien

Deel 3. Top 3 Apps om MP4 op iOS te draaien

Het bekijken en opnemen van video's op iOS-apparaten is tegenwoordig heel populair. Maar het wordt lastig als de video's eerst overgezet moeten worden naar hun laptop en om deze te draaien met behulp van software en vervolgens de video weer terug te zetten naar hun iOS-apparaat. Een betere manier is om te zoeken naar apps die uw video op het iOS-apparaat zelf kunnen draaien. Als u op zoek bent naar dergelijke apps, dan is hier een lijst met de top 3-apps die u kunnen helpen bij het draaien van uw video's op elk iOS-apparaat:

1. Video Rotate

Zoals de naam al doet vermoeden, is Video Rotate een goede iOS-app voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige tool om hun video's te roteren. Video Rotate is compatibel met de nieuwste versies van iPhone en iOS en mag zich verheugen over vele gebruikers.

Ontwikkelaar: Gadget Juice

Download de URL: https://itunes.apple.com/us/app/video-rotate-free/id626614962?mt=8.

De top 3 Apps om MP4 op iOS te draaien

2. Video Slimmer

Zoals de naam al aangeeft, is het belangrijkste doel van deze iOS-app om de video's te verkleinen, zodat deze minder ruimte in beslag nemen op de schijf, maar de app heeft ook een handige videorotatiefunctie. Dit zijn de twee belangrijkste functies van deze app.

Ontwikkelaar: Shenzhen Socusoft co.

Download de URL: https://itunes.apple.com/us/app/video-slimmer-app-video-editor/id594374096?mt=8.

De top 3 Apps om MP4 op iOS te draaien

3. Video Rotate and Flip

Als u op zoek bent naar een eenvoudige tool om MP4-video's te draaien en te spiegelen, dan is Video Rotate and Flip daarvoor een nuttige app. Compatibel met Iphone- en iOS-apparaten, is deze app zeer populair onder haar gebruikers. Draaien en spiegelen zijn de enige twee functies die deze app biedt.

Ontwikkelaar: Wander Bit LLC.

Download de URL: https://itunes.apple.com/us/app/video-rotate-and-flip/id658564085?mt=8.

De top 3 Apps om MP4 op iOS te draaien

Deel 4. Top 3 Apps om MP4 op Android te draaien

Naast iOS is Android een van de populairste platforms voor mobiele gebruikers. De op Android gebaseerde smartphones hebben een aantal functies en het is voor mensen heel gemakkelijk om via hun Android-smartphone video's op te nemen en te downloaden. Hiermee ontstaat ook de behoefte aan een videobewerkingsapp die al uw videogerelateerde behoeften aankan. Als u op zoek bent naar een aantal goede Android-apps waarmee u uw MP4-video's kunt draaien en spiegelen, dan is hier een lijst met top 3-apps:

1. Fast Video Rotate

Fast Video Rotate is een unieke Android-app die een aantal videobewerkingsfuncties aan zijn klanten biedt, waaronder het corrigeren van verkeerd afspelen en oriëntatie, video's roteren en ze zijwaarts kantelen. U kunt de video's 90 graden, 180 graden en 270 graden draaien, op naar gelang de behoefte. De gebruikersinterface voor deze app is vrij eenvoudig en met een paar eenvoudige klikken krijgt u het gewenste resultaat. De geroteerde video's van deze app werken ook wanneer ze op andere apparaten worden gespeeld of op internet worden geüpload.

Ontwikkelaar: YCdroid

Download de URL: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ycdroid.videorotate&hl=en.

De top 3 Apps om MP4 op Android te draaien

2. Video Rotate

De naam geeft al aan dat Video Rotate speciale video-rotatiesoftware is die voor u een MP4-video beeld voor beeld draait. U kunt ook de videoheader gebruiken om rotatie in te stellen. Er zijn verschillende voordelen van beide soorten rotatie en middels de tutorials leert u hoe u deze goed kunt gebruiken. De app biedt u ook de mogelijkheid om het gecodeerde bestand te delen via Gmail, Dropbox enz. Behalve het draaien van uw video's, kunt u ze ook spiegelen of hun resolutie wijzigen.
Ontwikkelaar: Android Pixels
Download de URL: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outthinking.videorotate&hl=en.

De top 3 Apps om MP4 op Android te draaien

3. Rotate Video Tool

Rotate Video tool is een zeer eenvoudige Android-app waarmee gebruikers de video's vanuit verschillende hoeken kunnen roteren. Hiermee kunt u de video 90 graden, 180 graden en 270 graden roteren. De app zorgt ervoor dat de geroteerde video op alle apparaten correct zal worden afgespeeld. De gratis versie bevat wel advertenties en ondersteunt alleen video's die niet langer dan 10 seconden duren! Als u de volledige versie wilt, zult u deze moeten downloaden.

Ontwikkelaar: Mycall Choi

Download de URL: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mycall.videorotate&hl=en.

De top 3 Apps om MP4 op Android te draaien

Deel 5. Top 3 Online Websites om MP4 te draaien

Als u geen zin heeft om software te downloaden of een app om uw video's mee af te spelen, dan zijn er verschillende online websites die u kunnen helpen! Met deze websites kunt u gratis een video-rotatie uitvoeren zonder iets te hoeven downloaden. Vanwege het gebruiksgemak zijn er veel gebruikers die volledig vertrouwen op deze online websites voor hun videorotatie. Als u ook op zoek bent naar een website om u hiermee te helpen, dan is hier een lijst met top 3 online websites:

1. RotateVideo.org

RotateVideo.org is een volledig gratis website waarmee u eenvoudig MP4-video's kunt draaien. U hoeft nu geen software of app te downloaden om uw video's te draaien. De website werkt prima met praktisch elk videobestandsformat, waaronder avi, mpeg, MP4, wmv enz. De website heeft maar weinig tijd nodig om de video te roteren. U kunt middels deze website video's van elke lengte draaien en het kost u geen cent.

Ontwikkelaar: t-reinhardt.ch

Website Link: http://www.rotatevideo.org/.

De top 3 Online Websites om MP4 te draaien

2. MPEG-2

MPEG-2 is een online website voor een aantal videobewerkingen, zoals het converteren van uw videobestanden van het ene formaat naar het andere en het roteren ervan. om uw videobestand om te zetten of te roteren, kunt u de video naar de website uploaden maar u kunt ook een link naar de video invoeren. De snelheid van de conversie en rotatie is redelijk en om een video van 10 minuten te draaien of om te zetten is niet meer dan 4 minuten nodig voordat het proces is voltooid.

Ontwikkelaar: OnlineConvert.com

Website Link: https://video.online-convert.com/convert-to-mpeg-2.

De top 3 Online Websites om MP4 te draaien

3. File Lab Video Editor

Nu kunt u eenvoudig uw videobestanden bewerken zonder daarvoor speciale software of een app te hoeven downloaden. File Lab Video Editor is een online website die op dezelfde manier werkt als uw geïnstalleerde videobewerkingssoftware. U kunt uw videobestand snel bewerken en vervolgens het resultaat naar uw computer downloaden. De website ondersteunt een aantal bewerkingen zoals trimmen, knippen, splitsen en roteren. U kunt ook uw videobestanden beheren en compatibel maken met uw verschillende apparaten.

Ontwikkelaar: Ascensio System Limited.

Website Link: https://videoeditor.filelab.com/app/.

De top 3 Online Websites om MP4 te draaien

Tips & Trucs > MP4 > 15 Manieren in MP4 op Mac en Windows te draaien